Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Hirdetés

Blogértesítő itt!

Add meg az email címed:

Fittmami Club on Facebook

Friss topikok

  • Moroandi: @hekkimaki: :-)"ügyi vagy!", de nem kért belőle :-) (2012.08.21. 14:54) Tönköly zsemle
  • Moroandi: @jerusalem.marathon: legközelebb félre teszek Neked egy adagot :-) (2012.08.07. 18:46) Ratatouille (francia lecsó)
  • Moroandi: Szia Vera! Igen, minden sütő más, ki kell tapasztalni, hogy milyen hőfokon érdemes sütni. Az alac... (2011.11.24. 20:21) Magos-rozsos kifli
  • Moroandi: Részt vettem az első zumba órán, nem csalódtam, nagyon jóóóó! (2011.09.29. 20:06) Zumba
  • Moroandi: @doktorkotasz2: szívesen! Örülök, hogy tetszik. Remélem, ízlett is :) (2011.04.26. 19:04) Nagy Péntek hús nélkül

stat

Szinte minden fogyókúra a csökkentett szénhidrát bevitelen alapszik. Van olyan, amelyik teljesen megtiltja a szénhidrát fogyasztását az első 2-3 hétben (Atkins), és van, amelyik a gyors felszívódású, finomított szénhidrátokat teszi tiltó listára. Akármelyik módszert követjük, az első hetekben látványos súlycsökkenésre számíthatunk. Azonban a kiegyensúlyozott táplálkozást egy diéta idején is jó szem előtt tartani. Ehhez ad segítséget a Harvard Egyetem 2008-ban közzétett legújabb táplálkozási piramisa.
 
A legalsó sorban a napi testmozgással és a testsúly kontrolljával indít. Ezután rögtön a szénhidrátok és az olajok, zsírok következnek. Egyik oldalon a gyümölcsök és a zöldségek, a másikon a gabonafélék (teljes kiőrlésű tönköly, barna rizs, teljes kiőrlésű tészta, zab),  középen pedig a növényi olajok és a transzszírmentes margarinok (nagyobb hipermarketekben kapható bio margarin)állnak. Fölötte a hüvelyesek és olajos magvak helyezkednek el, a halak, tenger gyümölcsei és a szárnyasok társaságában. Szintén napi fogyasztást javasol a tejtermékekből, de ezt kalcium tablettával is lehet pótolni. A piramis csúcsa az, amire nincs szüksége a szervezetünknek, itt el is válik a piramis alsó részétől a felső. Mértékletesen fogyasztható a vörös hús és a vaj, a finomított tönköly, a fehér rizs, a kenyér és a tészta, a burgonya, a cukrozott italok, édességek, só. Ha a diéta alatt, a piramis felső részében elhelyezkedő táplálékokról mondunk le, biztos súlycsökkenésre számíthatunk.
 
 
 
 
Forrás: Harvard Egyetem
A táplálkozási piramis naprakész verziója  a Harvard Egyetem honlapjáról érhetőek el
 
Mivel a szervezetnek fogyókúra idején is szüksége van gabonafélékre, ezért közre adom a legjobb tönkölybúza kenyér receptet. Nem kell a kenyérsütéstől megijedni, ha nincs hozzá gép, ugyanis csak a dagasztást szoktam ott végezni, de egy dagasztókaros kézi mixer is megfelel a célnak.
 
350 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
200 ml langyos tej
40 ml langyos víz
30 ml olívaolaj
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
2 dkg friss élesztő
 
Ha kenyérsütőben dagasztom be, akkor mindig a tej, a víz, az olaj kerül alulra, ráöntöm a lisztet, a sót, a cukrot, és a tetejére kerül az élesztő. Ha tálban kézi mixerrel készítem, akkor a liszt kerül alulra, és a tetejére a többi hozzávaló. Addig kell kézi mixerrel dagasztani, ameddig homogén tésztát kapunk. A kenyérsütőbe a 90 perces dagasztó program ezt elvégzi helyettem. Akármelyik módszert választjuk, amikor a tészta kész, bekapcsolom a sütőt 50 C°-ra , beteszek egy lábos vizet, a tésztát jól átgyúrom deszkán, megformázom,  a sütőlapot belisztezem, a formázott kenyeret ráteszem, a tetejét vízzel átkenem, és berakom az előmelegített, de kikapcsolt sütőbe 40 percre kelni. Ezután a sütőt 200 C°-ra melegítem, a kenyér tetejét még egyszer átkenem vízzel, és 40 perc alatt készre sütöm.
 
 
 

Címkék: fogyókúra diéta recept

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr691205987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.