Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

A tartós fogyás

2009. augusztus 21. - Moroandi

Aki egyszer már neki fogott egy fogyókúrának, az biztos, hogy tartós eredményre vágyik. Mégis a fogyókúrázók 95%-a nem is tudja elérni a kitűzött testsúlyt, illetve ha sikerült a vágyott céltesttömegre fogyni, a fogyókúra végeztével szépen kezdenek a kilók visszakúszni. A nevében a megoldás, mivel kúraszerűen eszünk kevesebbet, amint felhagyunk a csökkentett kalória bevitellel, azonnal hízásnak indul a testünk.

A megoldás 4 pontban

Váljon szokássá, és ne kúraszerű legyen, hogy kevesebb, de jó minőségű, egészséges ételeket egyél. Azt olvastam, hogy egy új szokás kialakítása 21 napig tart (ez sajnos a rossz szokásoknál is így működik), de ahhoz, hogy szokássá váljon, minden nap végeznünk kell megszakítás nélkül. Ez érvényes a testmozgásra, az étkezésre, de akár a kevesebb tv nézésre is.

Az izmaid a legjobb zsírégetők. Nyugodtan lehet az izmokat fejleszteni, nem fogsz a női body bilderekre hasonlítani, ugyanis ők mindenféle szteroiddal tömik magukat. Minél több izmod van, annál többet ehetsz, hiszen a több izom sokkal több zsírt éget el.

Az előző ponthoz kapcsolódva, fehérje dúsan kell táplálkoznod, mert az az izom építőköve. A sógorom dolgozott edzőteremben recepciósként, és nem győzte a keverni a turmixokat, mert edzés után maximum 1/2 óra elteltével a fehérje bevitel serkenti az izomnövekedést. Ne ijedj meg, nem gondolom, hogy anyukaként hatalmas súlyzókat kéne emelgetned (ha kedved van hozzá, csináld), de például egy Béres Alexandra DVD komoly izomfejlesztő és zsírégető torna.

Egyél egy kicsit kevesebbet, mint amennyi kalóriára a szervezetednek szüksége van. Ez maximum 15-20% energia bevitel csökkenést jelent, tehát az éhezést nyugodtan felejtsd el. A biztos mérce az, hogy a testsúlyod heti 1 kg-nál többet nem csökken. Ha ennél több a súlycsökkenés, akkor növelned kell a kalória bevitelt, ha nem sikerül heti 1/2 kg-ot fogyni, akkor kevesebbet kell enned vagy többet mozognod, de a kettő kombinációja a tuti befutó.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr801328962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása