Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Chaterine Zeta-Jones és az Atkins-diéta

2009. szeptember 18. - Moroandi

Chaterine Zeta-Jones Walesből származik, szeptember 25-én tölti be a 40. életévét és ragyogóbb, mint valaha. A 90-es években szerepelt kisebb-nagyobb TV filmekben, de az igazi nagy áttörés az 1998-ban forgatott Zorró álarcának köszönheti. Ezután Sean Connery-t bűvölte el a Brilláns Csapdában, azonban igazán nagy hírnevet férje, Michael Douglas révén szerzett magának.

A nagy életmódváltás! Csak a zsírodat veszítheted!

2000-ben a Traffic című filmben már állapotosan játszotta Carlos Ayala drogbáró mit sem sejtő feleségét, Michael Douglas pedig a kábítószer elleni harc éllovasaként üldözi a drogbáró családját. A színésznő 20 kilóval gyarapodott a várandóssága idején, ez a filmben is látszott rajta, ő nem volt hajlandó a terhességet éhezéssel kombinálni. 2000. augusztusában megszületett első közös gyermekük, majd decemberben már a Vanity Fair címlapján pózolt kimagasló formában.

Ennek a gyors fogyásnak a titka az Atkins-diéta. Mivel Atkins doktor úgy alkotta meg a diétát, hogy minden szénhidrát fogyasztása tilos, így valóban gyors súlycsökkenésre lehet számítani. Azonban, mint minden olyan szélsőséges fogyókúra, amely egy táplálékcsoportot teljesen kitilt az étkezésből, tápanyag hiánnyal jár. Mivel a zöldség és gyümölcs fogyasztás is korlátozva van ebben a diétában, még vitamin hiánnyal is szembesülhet a fogyókúrázó. A diéta ellenzői még egy fontos ellenérvet hangsúlyoznak: a heti 1 kg-nál nagyobb súlycsökkenés károsíthatja az izmokat, és ez akár a szívizom is lehet.

Tipp: ma már az Atkins-diétának van egy kedveltebb, és kevésbé káros verziója, a South Beach Diéta, ahol inkább a sovány húsokat, a zöldség és gyümölcs fogyasztást részesíti előnyben, azonban a tészta, a kenyér, a rizs fogyasztása itt sem megengedett.

Az év elején Chaterine-ről is megjelentek cikkek, miszerint ő is éhezik, és rendkívül sovány. Az evészavarokról szóló pletykákat a színésznő tagadta: "Hogyan is lehetne evészavarom. Elrettentőnek tartom a csontsovány nők divatját. Ráadásul az Egyesült Államokban egyenesen versenyeznek egymással a frissen szült nők, hogy ki nyeri vissza hamarabb a szülés előtti alakját. Senki sem szeretne ilyen nyomás alatt élni."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr61390403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása