Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Geno diéta-csodamódszer?

2009. október 13. - Moroandi

A diéta a genetikai, alkati különbségeken alapul. Egy speciális teszt segítségével könnyen besorolható, hogy ki melyik típusba tartozik, és ez alapján határozzák meg személyre szabott diétát és mozgást. Mivel a saját testalkatunkhoz igazodik a diéta, ezért az erőnlét többszörösére növelhető, és az alak könnyedén formálható.

1.csoport

Vadász

Magas vékony testalkatú, tele energiával. Az idő előrehaladtával veszít a lendületéből. Az immunrendszere rendkívül hatákony, az anyagcseréje gyors. Fő tápláléka a hús, hiszen régen ő volt a "csúcsragadozó". Az előnye néha a hátrányává válik, amikor az immunrendszer túlműködik, és ugynevezett autoimmun betegséggel kell, hogy megküzdjön. Ez azt jelenti, hogy a test a saját sejtjeit idegennek véli, és el kezdi pusztítani. A nagy lendület miatt gyorsan kiég.

Diétája: többnyire húst és halat kell fogyasztania, és kerülnie kell minden ételt, ami allergiát okozhat.

2. csoport

Gyűjtögető

Túlsúlyos személyiség, a teste a takarékosságra van bekódolva. Minden kalóriához ragaszkodik a teste. A génjei a gyermek szülését és felnevelését tette első rendű célnak. A mai kényelmes, gyorsételekkel felszerelt társadalomban biztos elhízás, és nagy eséllye cukorbetegség lesz a problémája.

Diétája: rengeteg zöldség és gyümölcs, a napi 5 étkezésből legalább 4. Hetente egyszer-kétszer ehet tésztát, de a finomított szénhidrátokat érdemes kerülni.

3. csoport

Tanár

Erős, stabil személyiség, a kémiai háztartása nehezen borul fel. Jó az ellenálló képessége, sok kórokozót képes tolerálni a szervezete. Ha mégis valamilyen betegség tünetét érzi, nem foglalkozik vele, ezért, amikor orvoshoz kerül, már elképzelhető, hogy késő.

Diétája: ahhoz, hogy szervezete erős maradjon, rendkívül sok antioxidáns tartalmú zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztania, lehetőleg nyersen. Kerülnie kell a bő olajban sült ételeket. Tejtermékből jó választás a probiotikus. Figyelnie kell a sok folyadék fogyasztására, így a méreganyagok könnyen ki tudnak ürülni a szervezetéből.

4. csoport

Felfedező

Ez a genetikai alkat viszonylag fiatal, 20-30 ezer éves. Könnyen alkalmazkodik a környezeti változásokhoz. Nagy a probléma-megoldó képessége, több módszert is kidolgoz. Ez az előny szintén válhat a kárára is, mert amíg nem talál megodást, addig dolgozik rajta. Gyakran stresszes az élete. A hormonháztartásuk sebezhető.

Diétája: nyugodt körülmények között kell, hogy étkezzen, az elkapkodott étkezés magasabb, akár +100-200 kcal bevitellel járhat. Az étrendjébe belefér az állati eredetű tejtermék, de a szójafélék is.

5. csoport

Harcos

Fiatal korában aktív, nagyon jó a kondíciója, anyagcseréje gyors és egészséges. Az idő előrehaladtával veszít a lendületből, és azonnal hízásnak indul. Ha nem figyel oda magára, akkor nagy túlsúlyt, és szív és érrendszeri problémákat vesz a nyakába. A túlsúlytól nagyon nehezen tud megszabadulni.

Diétája: többszöri kevés mennyiségű étkezés javasolt. Egyen teljes kiőrlésű termékeket, a cukorról, és a cukrozott élelemiszerekről mondjon le. Kerülni kell az olajokat és zsírokat is.

6. csoport

Nomád

Érzékenyen reagál a környezeti változásokra, különösen, ha a magasság vagy a légnyomás változik. Ha ügyel a kondíciójára, akkor meg tud küzdeni a fölösleges kalóriákkal. Jól tudja kontrollálni a testét, amennyiben odafigyel a jelzésekre. Ha nem, akkor észrevétlenül megbetegedhet.

Diétája: tudatosan és változatosan kell, hogy összeállítsa az étrendjét. Amennyiben valamelyik tápanyagból folyamatosan többet fogyaszt, elhízás fenyegeti.

Forrás: fitt.info

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr271447405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása