Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Étcsokis muffin

2010. január 03. - Moroandi

Na, jó! Ez nem a legdiétásabb reform muffin, amit sütni lehet, viszont ezt a gyerekeim is megeszik. A legtöbb diétás muffin liszt helyett zabkorpával, cukor helyett édesítőszerrel készül. Az alaprecept egyszerű: 1 tojássárgáját elkeverek egy kis édesítőszerrel, hozzáadok 1/2 dl tejet, 2 dkg zabkorpát, egy kávéskanál sütőport. Ezután hozzáadom a felvert tojásfehérjét. Bele lehet keverni darabokra vágott aszalt szilvát, meggyet (diétás meggybefőttet mindenhol lehet kapni), karikára vágott banánt, mélyhűtött bogyós gyümölcsöket. Előmelegített sütőben 200 C°-on 20 perc alatt készre sütöm.

 

Étcsokis muffin

Hozzávalók 12 db-hoz

10 dkg apróra vágott étcsoki

15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

1 teáskanál sütőpor

9 dkg nádcukor

1 csipet só

10 dkg vaj

1 teáskanál vanília aroma

2 db tojás

1 dl tej

A sütőt 200 C°-ra előmelegítem, a muffin formát papírkapszlival kibélelem. A puha vajat habosra keverem a cukorral, hozzáöntöm a vanília aromát, és egyenként belekeverem a két tojást. A lisztbe belekavarom a sütőport és a sót, majd a vajas keverékkel összeforgatom. A tejet csak apránként adom hozzá, hogy lágyabb, de ne túl folyós tésztát kapjak. Az étcsokit feldarabolom, és a tésztába szórom. A papírkapszlikat 2/3-dig töltöm a tésztával, és 20 perc alatt készre sütöm.

1 db 188 kcal-át tartalmaz.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr531641259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása