Na, jó! Ez nem a legdiétásabb reform muffin, amit sütni lehet, viszont ezt a gyerekeim is megeszik. A legtöbb diétás muffin liszt helyett zabkorpával, cukor helyett édesítőszerrel készül. Az alaprecept egyszerű: 1 tojássárgáját elkeverek egy kis édesítőszerrel, hozzáadok 1/2 dl tejet, 2 dkg zabkorpát, egy kávéskanál sütőport. Ezután hozzáadom a felvert tojásfehérjét. Bele lehet keverni darabokra vágott aszalt szilvát, meggyet (diétás meggybefőttet mindenhol lehet kapni), karikára vágott banánt, mélyhűtött bogyós gyümölcsöket. Előmelegített sütőben 200 C°-on 20 perc alatt készre sütöm.
Étcsokis muffin
Hozzávalók 12 db-hoz
10 dkg apróra vágott étcsoki
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 teáskanál sütőpor
9 dkg nádcukor
1 csipet só
10 dkg vaj
1 teáskanál vanília aroma
2 db tojás
1 dl tej
A sütőt 200 C°-ra előmelegítem, a muffin formát papírkapszlival kibélelem. A puha vajat habosra keverem a cukorral, hozzáöntöm a vanília aromát, és egyenként belekeverem a két tojást. A lisztbe belekavarom a sütőport és a sót, majd a vajas keverékkel összeforgatom. A tejet csak apránként adom hozzá, hogy lágyabb, de ne túl folyós tésztát kapjak. Az étcsokit feldarabolom, és a tésztába szórom. A papírkapszlikat 2/3-dig töltöm a tésztával, és 20 perc alatt készre sütöm.
1 db 188 kcal-át tartalmaz.