Dundolka hatására gyorsan főztem egy újabb krémlevest. Most, hogy már túl vagyunk azon, a krémleveseket el lehet-e készíteni diétásan, nem okoz gondot az ismert alapanyagokból újabb leveseket készíteni. Brokkoliból és zellerből elég gyakran szoktam főzni, most a sárgarépát próbáltam ki. Hát, mit mondjak? Nagyon finomra sikeredett. Ráadásul ez egy igazi vitaminbomba, amire a téli időszakban nagy szükségünk van.
Narancsos sárgarépa-krémleves
Hozzávalók 4 személyre
1 kg sárgarépa
2 db narancs leve
1/2 narancs reszelt héja
1 fej vöröshagyma
1 dkg vaj
só
A vöröshagymát apró kockákra vágtam, és a vajon megdinszteltem. A sárgarépát megtisztítottam, és felkarikáztam, majd rádobtam a hagymára, és együtt pároltam még 5 percig. Aztán rányomtam a narancsok levét, belereszeltem a héját, megsóztam és annyi vízzel öntöttem fel, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön (a vitaminok megőrzése érdekében) a sárgarépát puhára párolom. Jöhet a botmixer, a sárgarépát leturmixolom vele, majd annyi vízzel engedem fel, hogy igazi krémleves állagú legyen. Nem diétázó családtagoknak petrezselymes fűszervajat teszek a tetejére.
1 adag leves 94! kcal-át tartalmaz! Ezen még én is meglepődtem!