Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Tengeri halfilé joghurtmártásban

2010. január 27. - Moroandi

Úgy a kilencvenes évek közepén, amikor a kereskedelmi csatornákat még csak a műholdas műsorszóráson keresztül ismertük (német RTL, PRO 7) a Dallas ment minden héten a magyar közszolgálati tévében (akkor még állami televíziónak hívták). Sokakat elvarázsolt a sorozat, hírnév, csillogás, gazdagság, szép ruhák, és a szereplők is rendkívül népszerűek voltak. 

Az egyik nagy kedvenc pedig Victoria Principal volt, aki Bobby Ewing feleségét alakította. Az ismertségét felhasználva megírta saját diétás szakácskönyvét "Egyen velem" címmel, ami már akkor is több volt egy receptgyűjteménynél. Azóta eltelt majd 15 év, és az akkori fogyókúrás irányelvek már nem mindenütt alkalmazhatóak. Például az időtájt volt népszerű a só nélküli főzés. Az akkori edzőm a felesége is követte ezt a hóbortot, majd a pasi egy hét múlva arról panaszkodott, hogy folyamatosan begörcsölnek az izmai, úgyhogy az asszonyt gyorsan visszaszoktatta a só használatához.

Máskülönben Principal a só nélküli főzésen túl jól hasznosítható tanácsokat adott, például a sok zöldfűszer használatát már akkor is kiemelten fontosnak tartotta. És rengeteg halas receptet gyűjtött össze, amelyekből ma is szívesen válogatok.

Tengeri halfilé joghurtmártásban

Hozzávalók 1 személyre

1 nagy vagy 2 kisebb tengeri halfilé

2 teáskanál olívaolaj

1/2 citrom leve

tengeri só

frissen őrölt bors

1/2 pohár natúr joghurt

kapor

pár csepp folyékony édesítőszer

A halfiléket megsózom, és megszórom frissen őrölt borssal. Serpenyőben megmelegítem az olajat, és a halfilék mindkét oldalát 5-5 percig pirítom. Közben a joghurtba belekeverem a citromlevet, az édesítőszert, a kaprot, és egy picit azt is megsózom. Amikor a hal elkészült, a tányéron meglocsolom a befűszerezett joghurttal. Kivételesen saját sütésű rozsos kiflivel ettem.

1 adag 265 kcal-át tartalmaz+1 darab rozsos kifli 156 kcal.

 

Nézted a Dallast?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr951705860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása