A diétás étrend egyik kötelező élelmiszere a csirke- vagy pulykamell, a másik a zöldsaláta. Próbálja az ember lánya minél változatosabbá tenni, de egy idő után baromi unalmassá válik mindkettő. Mit lehet mit tenni, az alapok maradnak, és a fűszerezéssel igyekszem érdekessé varázsolni az igazán kevés élményt nyújtó fejes salátát. Már nagyon várom, hogy végre friss, tavaszi salátafajtákból tudjak válogatni a piacon. Addig is marad a fejes- meg a jégsali, és az öntet teszi élvezhetővé az egészet.
Zöldsaláta a legjobb joghurtöntettel
Hozzávaló 1 személyre
1/4 fejes saláta
10 dkg kígyóuborka
1/2 zöldpaprika
1 db paradicsom
5 dkg sovány túró
Az öntethez
1 natúr joghurt
friss citromlé
olívaolaj
mustár
folyékony édesítő
friss bazsalikom
fokhagyma
tengeri só
frissen őrölt bors
Nem írtam mennyiségeket az öntethez a joghurton kívül, bátran lehet fűszerezni, hogy a salátának igazán finom íze legyen. Először mindenképpen a joghurtot keverem össze a fűszerekkel, és a hűtőbe teszem, amíg a saláta hozzávalóit megmosom, és feldarabolom. A saláta leveleit mosás után leszárítom, és apró darabokra tépkedem. A kígyóuborkát és a paprikát vékony csíkokra vágom, a paradicsomot pedig cikkekre szeletelem. A túróból 4-5 teáskanálnyit a tetejére halmozok, és az egészet meglocsolom a hűtőben összeérlelt öntetemmel.
1 adag 176 kcal-t tartalmaz.