Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Hol van még a karácsony?

2010. október 20. - Moroandi

Olyan gyorsan repül az idő, hogy nemsokára a decemberi rohangálás kellős közepén találjuk magunkat. Nálad miről szól a karácsony? Család? Ajándékok? Szeretet? Megnyugvás? Esetleg a terülj-terülj asztalkám? Hát ez az!!! Akár mennyire egészség-tudatosan táplálkozunk, a karácsonyi menü mindenki számára kihívást jelent. Míg a saját főztünket meg tudjuk tervezni, vendégségben nem várható el, hogy a diétánknak megfelelő étkek kerüljenek az ünnepi asztalra (hacsak nem a házigazda is az egészséges táplálkozás híve). Két lehetőség közül választhatunk (nem, nem arra gondoltam, hogy vendégségben visszautasítunk minden finom falatot):

  1. vidáman végig esszük a karácsonyi menüt, mondjuk a fél adagos trükköt alkalmazva :), és januártól visszaállunk a megszokott diétánkhoz, készülve a fürdőruha szezonra
  2. vidáman végig esszük a karácsonyi menüt, szigorúan fél adagokat szedve a tányérunkra, és már most, így október végéhez közeledve arra figyelünk, hogy minél több zöldség, saláta kerüljön a tányérunkra.

Mit nyerünk a második módszer alkalmazásával? 2-4 kiló súlyfeleslegtől megszabadulunk karácsonyig, és stressz mentesen, aggodalom nélkül ülhetünk ünnepi asztalhoz.

Már itt is van az első saláta, amit tegnap vacsorára készítettem.

 

Joghurtos vegyes zöldsaláta

Hozzávalók

K ét maroknyi levélsaláta (jég-, fejes-, tölgyfalevél saláta, lollo rosso)

1 kisebb sárgarépa lereszelve

1 db frankfurti pulykavirsli

lila hagyma hajszálvékony szeletekre vágva

5 dkg sovány sajt lereszelve

Az öntethez

1 natúr joghurt (nálam activia volt)

kávés kanál mustár

1 teás kanál méz

1 teás kanál olíva olaj

pici tengeri só

frissen őrölt bors

 

A hozzávalókat megmosom, tépem, reszelem, kedvenc salátás tálba halmozom. Az öntet alapanyagait összekeverem, salátára öntöm, és az egészet megeszem :). Két éves Lili lányom besegített, kiette belöle az összes virslit.

1 adag 305 kcal-t tartalmaz.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr352386338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása