Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Tengeri halfilé mustármártásban

2011. január 19. - Moroandi

Mártás? Na, az nem tartozik a fogyis kaják közé. A mártásról azonnal a liszt, vaj, tejszín juthat eszünkbe. Rögtön 3 olyan alapanyag, ami a diétás étrendben nem szerepel gyakran. Mégis, miért készítünk mártásokat? Hogy az önmagában ízetlen vagy száraz, Uram bocsá', ízetlen és száraz csirkemellet, halfilét legyen kedvünk megenni.

Készítettem egy olyan mustármártást, amiben ugyan van egy kis tejszín, sőt még méz is, mégis alacsony a kalóriatartalma. A halfilé egyszerűen mennyei volt vele.

Hozzávalók 4 személyre

4 nagy szelet tengeri halfilé (kb.60 dkg)

60 dkg zöldbab

2 evőkanál olívaolaj

tengeri só

frissen őrölt tarka bors

1 dl tejszín

1 teáskanál mustár

1 teáskanál méz

Az egész elkészítése nem tart tovább 15 percnél, körettel, mártással együtt. A halat sózom, borsozom, mindkét oldalát 1 evőkanál olajon megpirítom. Közben a zöldbabot szintén 1 evőkanál olajon megpárolom, de csak annyira, hogy ropogós maradjon. Ez nálam 10 percet vett igénybe. Amíg sül a hal, párolódik a zöldbab, összekeverem a kávétejszínt! a mustárral és a mézzel, majd összemelegítem, de nem forralom. A kávétejszínt azért választottam, mert 12%-os a zsírtartalma, és egy deci csak 136 kcal-át tartalmaz ellentétben a 30 %-os főzőtejszínnel, amelynek meg 290 a kalóriatartalma. Egy adagnál rögtön megspóroltam közel 40 kcal-át. A karakteresebb íz érdekében dijoni magos mustárt is lehet használni, illetve mustár helyett citrommal is el lehet készíteni a mártást.

1 adag halfilé körettel, mártással együtt csak 291 kcal :)

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr992563551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása