Esténként Nigel Slater "Könnyed vacsorák" című konyhaművészeti remekeit nézem a TV Paprikán. A címből arra következtettem, hogy ha könnyed, akkor diétásnak vacsorának is megfelel. Háááát! A kacsazsírban sütött kacsacombok, és a gyönyörűséges, friss zöldsaláta tejszínes, mozzarellás öntettel nem fér bele a fogyókúrás vacsora-elképzelésembe. Tegnap este ráadásul még magyarázatot is hallhattam arra, hogy ami ízletes, és jól esik, az egészséges. Nekem a könnyed ételek közé semmiképp nem illik sem a zsírban tocsogó kacsacomb, sem a tejszínes salátaöntet, sőt egészségesnek sem tartom ezeket a kajákat. Akkor mégis miért nézem minden este? Mert csodás konyhakerttel rendelkezik a pasas, és a főztje sem hagy semmi kívánni valót maga után. Új ötletekre, például új csirkereceptekre, pedig mindig vevő vagyok.
Fokhagymás csirke
Hozzávalók 2 személyre
1/2 csirkemell
1/2 citrom
1 evőkanál olívaolaj
frissen őrölt bors
1 kávés kanál dijoni magos mustár
tengeri só
1 kávés kanál akácméz
2 gerezd fokhagyma
pár szem olívabogyó
petrezselyem
A csirkemellet vékony szeletekre vágom. A fokhagymagerezdeket mozsárba dobom, megszórom tengeri sóval és összetöröm. Rákanalazom a mézet, ráfacsarok pár csepp citromlevet, tekerek rá frissen őrölt borsot, és az egészet habverővel összekeverem. A csirkemellszeleteket megforgatom a pácban, és 1 órára a hűtőbe teszem. Az idő leteltével egy evőkanál olívaolajon a húsdarabokat megpirítom, majd kisebb lángra veszem, és lefedem. Amíg a csirke párolódik, az olívabogyókat felkarikázom, a petrezselymet elnagyolva felaprítom (Jamie azt mondaná, hogy rusztikusan), és ezt is meglocsolom pár csepp citromlével. Ez csak néhány percet vesz igénybe, de addig a csirke is elkészült. Friss vegyes zöldsalátára szedem az egészet, és a visszamaradt pecsenyelével locsolom meg.
1 adag 409 kcal-t tartalmaz.