Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Zumba

2011. április 07. - Moroandi

Férjem a minap azzal jött haza, hogy munkatársánál otthon új őrület van. Az asszony legújabb hobbija a görög táncház helyett, hogy zumba fitness órákra jár. Hurrá, végre nem Görögország lesz az idén nyáron az úti cél, örült a férj. Mind addig, amíg a feleség a következő családi nyaralást nem  Dél-Amerikába tervezi.

A zumba

Beto Perez kolumbiai fitness edző annyira sietett az órájára, hogy a hozzávaló zenéket otthon hagyta. Mivel csak a fitness teremben vette észre a hanganyag hiányát, ideje meg arra már nem volt, hogy haza menjen, kikapta a kocsijából az út közben hallgatott salsa és merengue számokat, és összedobta élete első zumba óráját. A társaság annyira lelkesen fogadta latin-amerikai dallamokat és mozdulatokat, hogy megkérték, tartson még ilyen bulizós, party hangulatú órákat. 10 év alatt a zumba hatalmas népszerűségre tett szert, először Dél-Amerikát, majd az USA-t hódította meg. Innen egyenes út vezetett Európába, és persze Magyarországra is.

Budapesten minden kerületben több helyen is tartanak zumba edzést, és a vidéki nagyvárosokban élők sem maradnak a latin partyról. A dél-amerikai szamba táncosnők bomba alakjára gondolva, ismét hatékony mozgásformát találtak ki nekünk. Lehet, hogy nem olyan megterhelő, mint egy másfél órás step aerobik, de hogy nagyon klassz alakformáló testedzés, az biztos. Ráadásul akinek a szívéhez közel áll a latin zene, az észre sem veszi, hogy elrepült egy óra, és elégetett néhány száz kalóriát.

A lakásunktól kb. 2 percre van egy új mozgásstúdió, és tartanak zumba órákat is. Egy péntek esti latin partyra én is benevezek :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr802807419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moroandi · https://aloewebshop.hu 2011.09.29. 20:06:04

Részt vettem az első zumba órán, nem csalódtam, nagyon jóóóó!
süti beállítások módosítása