Mivel a férjem meg a gyerekek is nagyon szeretik a paprikás lisztben megforgatott, olajban sütött haltörzseket, magamnak muszáj volt külön főznöm. De azért, hogy ez ne járjon sok munkával, meg idővel, együtt megpároltam a halat a zöldséggel, sőt még a paradicsomot is együtt sütöttem velük.
Fóliában párolt tengeri hal sült paradicsommal
Hozzávalók 1 személyre
1 tengeri haltörzs
1 szál sárgarépa
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 kisebb cukkini
1 dkg vaj
1 teás kanál olívaolaj
tengeri só
frissen őrölt bors
halas grill fűszerkeverék
A halat a fűszerkeverékkel megszórom, állni hagyom, hogy magába tudja szívni az aromás növényeket. A sárgarépát megtisztítom, felkarikázom, 10 percig előfőzöm. A hagymát felszeletelem. Egy nagy darab alufóliára ráhalmozom a répát-hagymát, megsózom, borsozom, ráfektetem a halat, és szorosan lezárom. Előmelegített sütőben 200 C°-on 25 percig párolom. Amikor elkészült, egy grill alutálcára fektetem, mellé rakom a félbevágott paradicsomokat, meglocsolom a tetejét olajjal. A sütőt átkapcsolom grillezésre, visszatolom az egészet, és 5 perc alatt készre pirítom. Közben egy serpenyőben vajat olvasztok, és a felszeletelt cukkinit megpirítom. Ha ügyes vagyok, egyszerre készül el minden, és csak egy serpenyőt kell mosogatnom, meg a tányért.
1 adag 392 kcal-t tartalmaz.