Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Kukoricapalacsinta zöldségraguval

2012. május 14. - Moroandi

kukoricalisztes palacsinta.jpgSűrűn készül mostanában palacsinta nálunk. Megint pontgyűjtésből szereztem magamnak egy Stahl serpenyőt. Mániákus pontvadászatom nem múlik, jelenleg csúcs minőségű bőröndökre lehet olcsóbban pályázni a Tescoban matricaragasztással. Visszatérve a palacsintára, ez sem a diétás kaja kategória. Talán Norbi Update palacsintája szénhidrát csökkentett lisztből cukormentes lekvárral még fogyasztható, de a gyerekek kedvence fehér lisztből, jó sok cukros kakaóval vagy édes túrókrémmel valamit magára (alakjára) adó anyukának nem fér bele a mindennapi étrendjébe. A kukoricalisztes palacsinta nem tartalmaz cukrot, a zöldséges raguban is a paradicsomszósz miatt csempésztem egy teáskanálnyit. Ebédre vagy vacsorára könnyű és gyors egytálétel.

 

Kukoricapalacsinta zöldségraguval

Hozzávalók 6 db palacsintához:

1 egész tojás

1 dl tej

1 csipet só

3 evőkanál kukoricaliszt

3 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt

1 dl szénsavas ásványvíz

1/2 dl olaj

1/2 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 szál sárgarépa

5 dkg zöldborsó

5 dkg kukorica

1 pritamin paprika

1 szál bazsalikom

2 szál kakukkfű

1 teáskanál nádcukor

2 dl paradicsompüré

A palacsintatészta készítése baromi egyszerű, mégis sokan félnek tőle. Csomós lesz, leragad, csak a baj van vele, és még a lakás is büdös lesz tőle. Egyetlen titka van a jó tésztának: a tojást és a tejet egy csipet sóval ízesítem, majd kézi habverővel homogén állagúra keverem. Ezután mehet bele a liszt. Továbbra is a kézi habverővel dolgozom, egy kanálnyi liszt, elkeverem, aztán jöhet a következő kanálnyi mindaddig, amíg galuskatésztára hasonlító alapanyagot kapok. Innen hígítom vissza a szénsavas vízzel. Beteszem a hűtőbe egy fél órára pihenni. Ha nagyon sűrű lett, még mehet bele egy kis víz és ekkor öntöm bele az olajat is. Ezzel a módszerrel egyetlen csomót sem találni a tésztában, és könnyű lesz kisütni is.

A kukoricalisztes palacsintát a szokásosnál sűrűbbre hagyom, és egy kicsit vastagabb lesz a kész tészta, hogy a zöldségragu ne áztassa el.

A raguhoz a hagymát felkockázom, a fokhagymát apróra vágom, és kevés olajon megfonnyasztom. Utána mehet bele minden zöldség, az apróra vágott zöldfűszerek felét is belekeverem, a többit pedig a tésztába. Lassú tűzön 10 perc alatt roppanósra párolom. A paradicsompürét kikeverem a nádcukorral és egy teáskanálnyi tönköly liszttel, majd ráöntöm a zöldségekre. Egy-két perc alatt átforrósítom a szósszal, és már töltöm is a palacsintát vele.

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr294507697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása