Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Köles, a szépítő gabona

2012. augusztus 28. - Moroandi

zöldséges kölesfasírt.jpg

„A szépítő gabona: fényessé teszi a hajat, erősíti a körmöket, véd a fogszuvasodástól, biztosítja a szép arcbőrt, s késlelteti az öregedést. Mindezt magas kovasav tartalma biztosítja. A kölesben megtalálható minden, amire szervezetünknek szüksége van: szénhidrátok, fehérjék, zsírok, ásványi anyagok: kálium, magnézium, vas, foszfor, B vitaminok. Vashiány gyógyítására is ajánlott: napi 100 g köles fogyasztása a napi vasszükséglet közel 50%-át fedezi. Magas metionin-, cisztin-, ciszteintartalma elősegíti a máj regenerációját. Könnyen emészthető, alacsony a keményítő tartalma, és emésztésekor nincs gázképződés. Rendszeres fogyasztása rákmegelőző hatású.”

forrás : Biotippek

A fent leírtak miatt egyre többet használom a kölest, - szép haj, szép bőr, szép körmök, késlelteti az öregedést – van-e olyan nő (férfi), akinek erre nincs szüksége?

Zöldfűszeres kölesgombócok

Hozzávalók 4 személyre:

½ csésze köles

1 ½ csésze alaplé

1 kis fej lilahagyma

20 dkg reszelt cukkini

20 dkg reszelt sárgarépa

1 gerezd fokhagyma

½  evőkanál rozmaring

½  evőkanál oregánó

1 evőkanál petrezselyem

tengeri só

bors

1 tojás

olívaolaj

A kölest egy teáskanál olívaolajon megpirítom, felöntöm az alaplével, és puhára párolom. A kihűlt köleshez hozzá adom a zöldségeket, a tojást és a finomra vágott zöldfűszereket. Sóval és borssal ízesítem. A könnyebb formázhatóság kedvéért 1 órára a hűtőbe teszem pihenni. Egy tapadásmentes serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát arany barnára sütöm. Zöldsalátával tálalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr824737019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása