Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Tárkonyos csirkeragu leves

2014. augusztus 11. - Moroandi

tarkonyos-csirkeragu.jpgElőször ültettem tárkony a fűszerkertembe. Drága kertészmérnök barátnőm nem figyelmeztetett, hogy akkora bokorrá fejlődik, nem győzöm visszavágni. Már a mélyhűtőbe is raktam apróra vágva, télen nehogy tárkony nélkül maradjak. Sőt, muszáj saját készítésű tárkonyecettel ízesítenem legközelebb a salátámat.

A tárkonyos csirkeragu leves első ránézésre nem diétás. Pedig rengeteg zöldség, sovány csirkemell, alacsony zsírtartalmú tejföl és a liszt nélküli habarás a garancia arra, hogy nem terheljük meg vele a szervezetünket. 

Hozzávalók 4 személyre

1 csirkemellfilé 
4 szál sárgarépa
4 szál fehérrépa
1 kisebb zeller
1 kisebb karalábé
5 dkg vaj
4 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál friss tárkony
1/2 teáskanál kakukkfű
csipet rozmaring
tengeri só
frissen őrölt bors
1 kis pohár 12%-os tejföl

A húst felkockázom, a zöldséget kockára vagy julienre vágom. Egy nagy serpenyőbe a vaj egynegyedén és egy kanálnyi olajon el kezdem pirítani a csirkét. Mindig keveset rakok a serpenyőbe, hogy ne párolódjon, inkább süljön. Ha kész a hús, ugyanezt teszem a zöldséggel is. A következő adag zsiradékon lepirítom a felaprózott répát, majd a zellert, karalábét. 

A megpirult hozzávalókat átöntöm egy fazékba, felöntöm kb. másfél liter vízzel, beízesítem a fűszerekkel. Nem kell több 30 percnél, és kész a leves. A tejfölt kikeverem két merőkanálnyi forró levessel, majd visszaöntöm a habarást a fazékba. Leellenőrzöm az ízesítést, forralok rajta egyet, és lehúzom a tűzről. Hagyom állni 1/2 órát, így összeérnek az ízek. Nyári melegben egy kis citrommal frissebb ízhatást érhetünk el. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr545242590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tina Recept 2014.08.18. 13:48:49

Kedves webmester,

Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, www.mytaste.hu ahol a felhasználók válogathatnak több mint 115 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

Mytaste.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.

Üdvözlettel,
Tünde
info@mytaste.hu
süti beállítások módosítása