Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Diétás zsemle magszórással

2014. november 27. - Moroandi

dietas-zsemle-magszórással.jpgGluténmentes liszttel süteményt sütni szívás. Olvastam olyan blogot, ahol a szerző elsőre gyönyörű beiglit meg képviselő fánkot sütött, és beszéltem gluténérzékeny gyermek anyukájával, aki több ezer forintnyi gluténmentes lisztet dobott a szemétbe, mert nagyon nem sikerült szépet és jót sütnie. 

A gluténmentes zsemle nekem is megvolt elsőre, de pl. a brownie keksz, amit hagyományos lisztből sütve lányom és a barátnői fél perc alatt pusztítanak el, a gluténmentes nem lett a gasztronómia csúcsa (na jó, a hagyományos brownie keksz sem az). A gluténmentes mákos beiglim pedig darabjaira hullott :(

Tehát úgy gondoltam, hogy pihenésképpen visszatérek az egyéb, búza, rozs stb. lisztből való sütéshez, most éppen egy diétás lisztkeveréket próbáltam ki. Csak azért, hogy legyen újra egy kis sikerélményem :-)

Hozzávalók 6 zsemléhez

25 dkg Diabestar kenyérliszt keverék
15 g friss élesztő
kevés tej és cukor az élesztő felfuttatásához
1 egész tojás
1 evőkanál olívaolaj
100 ml tej
tengeri só
szóráshoz magkeverék

Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatom. Egy nagyobb tálba szórom a lisztet, ráütöm a tojást, hozzáöntöm a tejet, az olajat, a felfuttatott élesztőt és megsózom. Kb. 10 percig dagasztom, 1,5 órát langyos helyen kelesztem. Kelesztés után átgyúrom, 6 egyenlő részre osztom és zsemlét formázok belőle. Sütőtálcára helyezem, tetejét vízzel lekenem és magokkal megszórom. Fél órát pihentetem, az sütőt közben - egy kis lábosnyi vízzel az aljában - 180 °C-ra előmelegítem. A zsemléket vízzel bespriccelem, majd kb. 15 perc alatt megsütöm. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr496936635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása