Imádom a tésztákat, azonban ritka az a fajta, amelyik diétás étrendbe is beilleszthető. A NoCarb tészta remek, azonban például a fussilit vagy a magyar szarvacska tésztát nem lehet vele helyettesíteni. Pont a szarvacskából találtam olyan Gyermelyi tésztát, amelyik csökkentett szénhidráttartalmú. Gyakorlatilag 100 g tésztában pont fele annyi szénhidrát van, mint a hagyományos társaiban.
Bár ezektől a barna színű tésztáktól mindig távol tartottam magamat, inkább nem ettem tésztát, de próbaképpen most főztem egy adagot. És ehető, bár az állaga kicsit fura, de az íze egészen finom. A 10 dkg sok is belőle, így a pici maradékot estére tésztasalátának készítettem el.
Hozzávalók:
2 dkg csökkentett szénhidráttartalmú tészta
4 szem koktélparadicsom
1/4 fej lila hagyma
2 dkg feta sajt
rukkola
só, bors
citromlé
olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
A tésztát a félbevágott koktélparadicsommal, a felszeletelt lila hagymával és a felkockázott feta sajttal tálba rendeztem, hozzászórtam a rukkolát, majd klasszikus citromos-olívás öntetet készítettem, melyet sóval, borssal és fokhagymával ízesítettem. Az egészet alaposan átforgattam, és 1-2 percig állni hagytam. Ez idő alatt a rukkola elveszíti az intenzív aromáját - így a kislányom is megeszi :)