Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Káposztaleves

2009. július 21. - Moroandi

Ha valaha szerettél volna néhány kilótól megszabadulni, a káposztaleves-diétáról már biztos, hogy hallottál. Nincs ennél híresebb, (hírhedtebb?) diétás recept. Az elkészítése pofon egyszerű, az eredete viszont bizonytalan. Úgy 10 évvel ezelőtt még fénymásolt papírokon adták kézről kézre, azonban nem járt el felette az idő, még most is sokan keresik a receptet. Sőt, ahogy a zöld teát is kapszulába zárták, a káposztalevessel sem tettek másként. És biztos sokan meg is veszik, vajon fogynak tőle?

 

Az eredeti káposztaleves

 

1,5 kg édes káposzta apróra vágva

6 fej vöröshagyma

1-2 paradicsompüré

2 db zöldpaprika

4 db sárgarépa

2 db zellergumó

2 db leveskocka

petrezselyem

bazsalikom

 

A hozzávalókat feldarabolom, annyi vizet teszek rá, hogy ellepje, 10 percig forralom, majd lassú tűzön 20-30 percig puhára főzöm.

Van hozzá ajánlott étrend is, amely betartásával heti 5-9 kilót lehet fogyni.

 

Az első napon csak a leves fogyasztható és gyümölcs, kivéve a banánt.

A második napon leves és zöldségek ehetők, de bab, borsó és kukorica nem. Vacsorára egy héjában sült burgonya (én ugyan be nem kapcsolnám a sütőmet 45 perce 1 db krumpliért) vajjal. Hmmm. A vajat a természetgyógyász barátnőm reggelire szokta javasolni. Jaj, reggelire is levest kell enni?

A harmadik napon leves, gyümölcs és zöldség korlátlan mennyiségben, kivéve a burgonyát. Azt már tegnap este megetted.

A negyedik napon leves és gyümölcs, meg sovány tej. Káposztalevesre tej?

Az ötödik napon a leves mellé lehet enni 20 dkg sovány, párolt marhahúst, és 6 db paradicsomot.

A hatodik napon már csak egyszer kell enni a levesből, emellett 2-3 szelet marhahús fogyasztható zöldséggel, salátával. Burgonyát még itt sem lehet enni.

És a hetedik napon 1 adag leves, főtt barna rizs, zöldség és gyümölcs a menü.

 

A nyolcadik napon reggel ráállsz a mérlegre, és tuti, hogy fogytál. És ha szerencsés vagy, akkor nem puffadtál fel, nem kaptál epés rohamot, és nem ájultál el az utcán. Legfeljebb egy életre megutáltad a káposztát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr561259062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása