Mivel a diétás étrend alap pillére a saláta, folyamatosan új receptekre vadászom. A ruccolával különleges a kapcsolatunk. Mostanában rendkívül népszerű lett, nekem mégsem ez a kedvencem. Amikor először ettem egy baráti társaságban, nem értettem az iránta való rajongást, amely valahogy így hangzott: "Jaaaaj, a ruccolaaaa, hogy én azt mennyire szereteeem!" Nekem bizony nem ízlett. A levélen rajta maradt szárszerű kezdemény állandóan a torkomon akadt, a semleges leveles salátákhoz képest pedig túl intenzív volt az íze. Ez a recept a narancsnak, na meg a méznek köszönhetően bársonyosan finommá varázsolta az általam nem kedvelt zöldséget.
Körtés ruccola saláta
Hozzávalók 4 személyre
40 dkg ruccola
1 vilmoskörte
10 dkg kecskesajt (az enyém zöldfűszeres volt)
5 dkg dió
1 db narancs
2 teáskanál méz
1/2 citrom
kakukkfű
A ruccolát egy nagy tálba öntöm. A narancsot félbevágom, az egyik felét felcsíkozom, a másik felét kifacsarom. A narancslevet egy kislábosban felmelegítem, majd egy teáskanál mézzel megédesítem. A diót 1-2 perc alatt illatosra pirítom, hozzákeverem a másik teáskanál mézet és a kakukkfüvet. A körtét felnegyedelem, citromlével meglocsolom, hogy ne barnuljon meg. Az összes hozzávalót a salátára dobom, a narancsos öntettel átforgatom, az összemorzsolt kecskesajtot a tetejére szórom. Így számomra is igazán élvezetes lett a ruccola.
1 adag 265 kcal-t tartalmaz.