A legjobb minestrone recept, amivel valaha is találkoztam, pedig néhányat már kipróbáltam. Az olasz konyháról mindig a pizza meg a spagetti jut elsőre az eszünkbe, de ez a leves a legjobb talján kaják közé sorolható. Mindig olyan zöldség kerül bele, amit éppen a hűtőben találok, azonban a cukkini, a paradicsom és a szárzeller nem maradhat ki belőle. Ha brutális mennyiséget sikerül főzni, akkor másnap botmixerrel nekiesek és fantasztikus krémlevest készítek belőle.
Hozzávalók 4 személyre:
4 szem hámozott paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
4 szál szárzeller
2 kisebb cukkini
10 dkg zöldborsó
10 dkg bab
olívaolaj
só
bors
friss bazsalikom
balzsamecet
parmezán
A kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon megpirítom. A felkarikázott sárgarépát és szárzellert rádobom, átforgatom. Utána mehet rá a hámozott paradicsom, a só és a bors. Csak annyi vízzel öntöm fel, hogy éppen ellepje, és lassú tűzön kb. 1 órát főzöm. Az utolsó 10 percben adom hozzá a felkockázott cukkinit, zöldborsót, babot és a bazsalikomot. Balzsamecettel ízesítem és tálaláskor reszelt parmezánnal szórom meg a tetejét.