Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Minestrone

2012. július 03. - Moroandi

minestrone_1.jpg

A legjobb minestrone recept, amivel valaha is találkoztam, pedig néhányat már kipróbáltam. Az olasz konyháról mindig a pizza meg a spagetti jut elsőre az eszünkbe, de ez a leves a legjobb talján kaják közé sorolható. Mindig olyan zöldség kerül bele, amit éppen a hűtőben találok, azonban a cukkini, a paradicsom és a szárzeller nem maradhat ki belőle. Ha brutális mennyiséget sikerül főzni, akkor másnap botmixerrel nekiesek és fantasztikus krémlevest készítek belőle.

 

Hozzávalók 4 személyre:

4 szem hámozott paradicsom

1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 szál sárgarépa

4 szál szárzeller

2 kisebb cukkini

10 dkg zöldborsó

10 dkg bab

olívaolaj

bors

friss bazsalikom

balzsamecet

parmezán

A kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon megpirítom. A felkarikázott sárgarépát és szárzellert rádobom, átforgatom. Utána mehet rá a hámozott paradicsom, a só és a bors. Csak annyi vízzel öntöm fel, hogy éppen ellepje, és lassú tűzön kb. 1 órát főzöm. Az utolsó 10 percben adom hozzá a felkockázott cukkinit, zöldborsót, babot és a bazsalikomot. Balzsamecettel ízesítem és tálaláskor reszelt parmezánnal szórom meg a tetejét.

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr454622825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása