Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Paradicsomos babsaláta

2012. július 09. - Moroandi

A bab nem éppen kedvelt alapanyaga a diétás ételeknek, mert felfúj, puffaszt, és a nehéz csülkös, füstölt kolbászos bableves jut az eszünkbe. Pedig tökéletes fehérje forrás annak, - persze csülök és kolbász nélkül - aki nem vagy csak nagyon ritkán eszik húsfélét.

paradicsomos babsaláta.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók 4 személyre:

4 maréknyi madársaláta

25 dkg száraz bab

25 dkg zöldbab

1 fej lila hagyma

2 gerezd fokhagyma

4 db paradicsom

10 dkg mini mozzarella

1 citrom leve

2 kanál olívaolaj

tengeri só

frissen őrölt bors

friss bazsalikom

1 teáskanál mustár

Ha sok időm van, akkor a száraz babot előző este beáztatom, majd másnap sós vízben babérlevéllel, fokhagymával ízesítve puhára főzöm. A zöldbabot külön párolom puhára. Ritkán van rengeteg időm, ezért inkább a mélyhűtött babokat használom fel. Így kb. 10 perc alatt puha mind a két fajta. A madársalátát megmosom, saláta centrifugában szárazra pörgetem, és tányérokra szedem. Rákanalazom a kihűlt babokat, elrendezem a felszeletelt paradicsomot és a kettévágott mozzarella gyöngyöket. A citromból és olívaolajból öntetet készítek, sózom, borsozom, mustárral ízesítem. Közvetlenül tálalás előtt locsolom a salátára.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr1004634358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása