Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Kókuszos keksz

2009. december 25. - Moroandi

Muszáj volt valami nagyon egyszerű édességet készítenem, mert ebédre macerás pulykát sütöttem, tehát kevés időm volt, meg a sütő sem volt szabad, szaloncukrot pedig évek óta nem veszek, a gyerekek meg karácsonykor mégis jobban vágynak a nasira, mint az év többi részében. Fél óra alatt elkészül, és kókuszreszelék meg banán mindig van itthon. És mitől diétás? 1 db keksz csak 81 kcal-át tartalmaz, és olyan finom, hogy több úgy sem jut Neked, mert a gyermekeid megeszik előled :)))

 

Kókuszos keksz

Hozzávalók 25 db-hoz

10 dkg vaj

10 dkg nádcukor

1 zacskó vaníliás cukor

1 tojás

20 dkg teljes kiőrlésű bio búzaliszt

1 banán

4 dkg kókuszreszelék

 

A sütőt bekapcsolom 180 C°-ra, mire felmelegszik, a tészta kész is lesz. A puha vajat habosra keverem a nádcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadom a tojást, ezzel is jól összedolgozom, persze a kézi mixerrel, nem is fakanállal. Utána jöhet a liszt, a banán, és végül a kókuszreszelék. Egy tepsit sütőpapírral betakarok, és a sűrű masszából kanállal kis kupacokat lapátolok, a tetejüket kicsit elsimogatom. Betolom őket a sütőbe, és kb. 15-20 perc alatt megsütöm. Ha mégsem fogyna el azonnal, 1 hétig fémdobozban eltartható.

Sütés után 1 órával már csak ennyi maradt belőle. Gyorsan elvettem az asztalról, hogy legalább egy fényképet készíthessek róla :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr691623051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása