Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Palacsinta cirokliszttel

2015. január 23. - Moroandi

palacsinta-cirokliszt1.jpgSoha nem szegi a kedvem az első sikertelenség. A ciroklisztből begyúrt tortillát esélyem sem volt kinyújtani, de találtam palacsinta receptet, aminek szintén ez a gabonaféle az egyik összetevője. Bár hihetetlen mennyiségű palacsintát sütöttem már, mégis néha előfordul, hogy nem sikerül kikeverni, kisütni.

Sőt próbálkoztam már mandulalisztes változattal is, nem is hasonlított az eredeti tésztához, az egészet kiöntöttem. De ez a palacsinta nem hagyott nyugodni, muszáj volt bekeverni egy kisebb adagot. Kicsit sűrűbb az állaga, mint a sima búzalisztből és szódavízből készült klasszikusnak, de már az első adag serpenyőbe kanalazása után látszott, hogy ez a nyerő. 

Hozzávalók 10 db palacsintához

5 dkg teljes kiőrlésű cirokliszt
8 dkg Glutenix falusi lisztkeverék
5 dkg kukorica keményítő
5 dkg tápióka keményítő
1 csipet só
1 evőkanál xilit
3 tojás
4 dl tej
2 dkg olvasztott vaj
sütéshez olaj

palacsinta-cirokliszt.jpgA száraz anyagokat egy tálba öntöm, összekeverem. A tojásokat egy másik tálban felverem a tejjel és az olvasztott vajjal, majd ezt az egyveleget lassan hozzá csurgatom a liszt-keményítő keverékhez. Kis adagokban öntöm a folyadékot, folyamatos keverés mellett, hogy ne legyen csomós a tészta. A kikevert palacsintát folpackkal letakarva 3-4 órára hűtőbe teszem. A pihentetés után a palacsintasütőt felforrósítom egy csepp olajjal, majd közepes lángon egyenként kisütöm a palacsintákat.

A kukorica keményítő miatt enyhe pattogatott kukorica illat terjengett a konyhában. Legközelebb lecserélem burgonya keményítőre, így biztos megszabadulok a popcorn illattól. Az íze viszont tökéletes volt, sokkal finomabb, mint az eredeti palacsinta tészta.

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr47095571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása