Emlékszel arra a reklámra, amelyben a háziasszonyka a gyerkőceinek mézes-mustáros csirkét készít ebédre, és a fél osztály náluk akarja megtömni a hasát? A két nagy levespor-gyártó valamelyike próbálta megetetni velünk, hogy gyors, finom kaját készíthetünk így az ifjúságnak. A mézes-mustáros csirkét annyira egyszerű elkészíteni mindenféle por nélkül is, hogy igazán nem értem a gyártót, mi a bánatnak fektetett energiát egy ilyen termék kifejlesztésébe. Mindegy, elég nagyok, nem mennek csődbe tőle.
Mézes csirke salátában megbújva
Hozzávalók 4 személyre
2 db csirkemell filé
2 teáskanál méz
2 teáskanál mustár
tengeri só
olívaolaj
1 jégsaláta
4 db paradicsom
sovány reszelt sajt
balzsamecet
A mézet, a mustárt és a sót habverővel elkeverem. A csirkemell filéket felszeletelem, így a 2 darabból 8 szeletet varázsolok. Beleforgatom a mézes-mustáros keverékbe, és addig hagyom állni, míg a sütő 200 C°-ra felmelegszik. Egy alufóliát vékonyan megkenek olívaolajjal, ráfektetem a csirkeszeleteket, és ráhajtom az alufólia maradék részét. Beteszem a sütő rácsára, és 20 percig párolom. Amikor lejárt az idő, kihajtom a fóliát, és megpirítom a húst. Amíg készül a csirke, a jégsalátát, a paradicsomot megmosom és felszeletelem, a sajtot lereszelem. A langyosra hűlt csirkét felkockázom. A salátát egy mély tálba teszem, beleszórom a csirkekockákat, elrendezgetem rajta a paradicsomokat, és a tetejét a reszelt sajttal díszítem. Ehhez már nem szoktam külön öntetet készíteni, csak egy kis balzsamecettel és olívaolajjal megöntözöm.
1 adag 293 kcal-át tartalmaz.