Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Pizza Margarita

2010. február 25. - Moroandi

 

A bableves másnapra főzelékké sűrűsödött, az ízek összeértek. Olyan finom volt, hogy a csülkös-kolbászos verzió nyugodtam elbújhat mögötte. És erre mit olvasok Szendi Gábor oldalán, ahol többek között a paleolit táplálkozással is foglalkozik, a hüvelyeseket felejtsük el. Pedig a dietetikusok közül sokan a hüvelyeseket tartják az első számú növényi fehérje forrásnak. Akkor most mi vaaaaan?

 

Kb. egy hónapja közzétettem kedvenc pizza Calzone receptemet, és ezzel nagy vitát váltottam ki a kommentekben. Jelesül, volt aki csak azért nem hülyézett le, mert volt gyerekszobája, de azért jól körül írta, hogy mi a véleménye a teljes kiőrlésű lisztből készült pizzatésztáról, meg arról is, aki ezt megsütötte. Akkor most neki ajánlom a következőt:

Pizza Margarita

Hozzávalók 1 db 32 cm-es pizzához

A tészta

10 dkg graham liszt

10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

1 evőkanál olívaolaj

1 dl langyos víz

1 kávés kanál só

1 kávés kanál nádcukor

1 dkg friss élesztő

A szósz

4 db paradicsom

2 gerezd fokhagyma

olívaolaj

friss bazsalikom levél

tengeri só

nádcukor (ha nem elég édes a paradicsom)

10 dkg mini mozzarella golyó (persze a tetejére, nem a szószba :))

A tésztához az összes alapanyagot egy tálba öntöm, és a kézi mixer dagasztókarjával neki esek. Addig keverem, míg egy kisebb gombóc lesz belőle. Konyharuhával letakarom, és duplájára kelesztem. Átgyúrom, újabb gombócot formázok belőle, és kerekre nyújtom. A paradicsomokat leforrázom, a héját lehúzom, és apró kockára vágom. A fokhagymát megpucolom, azt is felkockázom. Kevés olajat melegítek, rádobom a fokhagymákat és a frissen tépkedett bazsalikom leveleket, majd mehet rá a paradicsom. Megsózom, ha szükséges egy pici cukrot is teszek bele. Addig főzöm, amíg sűrű pép lesz belőle. Rákenem a pizzatésztára, a mozzarella golyókat félbe vágom, és rárakosgatom a tetejére. A 200 C°-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.

Az egész pizza 1058 kcal-át tartalmaz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr941789248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása