Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Bableves

2010. február 22. - Moroandi

Diétamentes időszakban a füstölt csülköt előző nap megfőzöm, a főzővízben hagyom kihűlni, majd kicsontozom, megszabadítom a kövér részektől, és felkockázom. A főzővíz is, és a csülök is mehet a hűtőbe. Másnap reggel a főzővíz tetejéről leszedem a megfagyott zsiradékot, és zöldségekkel, fűszerekkel együtt felteszem benne a babot főni. Amikor megpuhult a bab, belevágok néhány karika házi füstölt kolbászt, rántással besűrítem, és csipetkét szaggatok bele. Baromi finom, csak éppen fogyni nem lehet tőle. Sőt!

Bableves

Hozzávalók 2 személyre

10 dkg tarkabab

1 sárgarépa

1 fehérrépa

5 dkg zeller

2 db paradicsom

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

babérlevél

1 evőkanál olaj

tengeri só

friss bazsalikom

A babot előző este beáztatom. Másnap az olajon megdinsztelem a kockára vágott hagymát, és fokhagymát. Hozzáadom a felkarikázott répát, apró kockára vágott zellert, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózom, és babérlevéllel ízesítem. A paradicsomokat leforrázom, lehúzom a héját, és kis kockákra vágom. Ezt is beleteszem a levesbe. Amikor megpuhult a bab, egy kis tálkába kiveszek 2-3 merőkanállal, és botmixerrel pürésítem, majd visszaöntöm a levesbe, és újra felforralom. A végén friss bazsalikommal fűszerezem.

1 adag 274 kcal-t tartalmaz.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr81781542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása