Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Ugye nem akarod a nehezen leadott kilóidat az ünnepek alatt visszahízni?

2009. december 07. - Moroandi

Már most megfogadtad, hogy januártól újra fogyókúrázni fogsz? Akkor most a karácsony a nagy evészetek időszaka lesz? Nem biztos, hogy így kell ennek történnie! Évekkel ezelőtt Balázs Klári (Korda György hitvese) az RTL Csaj Csajok műsorában ecsetelte, hogy milyen butaságokra képes az ember az evés meg a fogyózás területén. Az egyik barátnője megfogadta, hogy ő bizony januártól megszabadul az összes súlyfeleslegétől, tehát a karácsonyi időszakban csak nem fogja magát sanyargatni. Kitalálod mi történt? Egy hónap alatt (december) 5 kilót hízott, mindent megevett, ami szembejött, januártól pedig esze ágában nem volt fogyókúrázni.

Hogy ez veled meg velem ne történjen meg, van egy ötletem. Nem, nem az, hogy akkor most karácsonykor nem eszünk semmit. Összegyűjtöttem olyan karácsonyi recepteket, amelyekből nyugodtan egy egész adagot is meg lehet enni, mégsem fogod úgy érezni a vacsi végére, hogy kipukkadsz. Szentestére halászlé helyett tonhal pástétomot készítek, a rántott pontyot tengeri halra cserélem, a majonézes krumplisalátát pedig serpenyős burgonyára és vajon párolt almára. Először azt mutatom meg, hogyan készül nálam a tonhal pástétom.

 

Hozzávalók 4 személyre

2 doboz tonhal konzerv (tonhaltörzs saját levében)

4 db kisebb héjában főtt burgonya

2 evőkanál light majonéz

5 dkg vaj

tengeri só

bors

citromlé

kimagozott olívabogyó

8 szelet teljes kiőrlésű korpás kenyér pirítva

 

A héjában főtt krumplit még melegen megpucolom, és áttöröm. Hozzákeverem a lecsöpögtetett tonhalat, a lágy vajat, a majonézt, és sóval, borssal, citromlével megízesítem. Jól összedolgozom, majd egy nagyobb tálon halat formázok belőle, a pikkelyeket félbevágott, felszeletelt olívabogyóból készítem el. Nagyon látványos, egyszerű étel, harmad annyi kalória van benne, mint a halászlé-házikenyér párosban, és nagyon gyorsan el tudod készíteni.


A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr41580033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása