Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Ronda és finom

2010. február 03. - Moroandi

A Chokito volt, amit így reklámoztak? Göröngyös, ronda csokoládé, ami állítólag meggyőzően jó ízű. Bevallom, hogy soha nem ettem. Azért rám is szoktak a reklámok hatni, első helyen a női kozmetikai termékek, és elhiszem, hogy a 15 éves modell lány is a hirdetett krémtől olyan szép, fiatal. Ja, és a száraz bőrét egy hét alatt, ami olyan mint a rinocérosz, mármint a reklámban, mintha kicserélték volna. Ó, és a 40 éves Tomi mosópor. Nem is tudom, 40 évvel ezelőtt minek reklámoztak, hiszen azt az egy, talán két mosóport lehetett kapni.

Én meg ananászos-kókuszos muffint sütöttem, és a kis szabálytalan, göröngyös édességről rögtön a Chokito jutott az eszembe.

 

Ananászos-kókuszos muffin

Hozzávalók 12 db-hoz

18 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

3 dkg zabpehely

5 dkg kókuszreszelék

15 dkg ananász

2 teáskanál sütőpor

1 tojás

0,5 dl olaj

10 dkg nádcukor

2db 125 g-os natúr joghurt

A muffin a legegyszerűbben elkészíthető édességek egyike. Összevegyítem a száraz anyagokat, a lisztet, a zabpelyhet,a kókuszreszeléket, a sütőport. Egy másik tálban a tojást a cukorral kikeverem, beleöntöm az olajat. A száraz anyagokat összekeverem a tojásos cukros olajjal. Hozzádarabolom az ananászt, és a joghurtot is beleöntöm. A muffinsütőt a kapszlikkal kibélelem, és a masszával 2/3-ig megtöltöm.  A 180 C°-os előmelegített sütőben kb. 30 percet sütöm. Amikor kihűlt, becsomagolom a muffinokat, és mélyhűtőbe teszem őket. Lefagyasztva egy hónapig eláll. Nagy pohár teával tökéletes, diétás reggeli.

1 db 156 kcal-át tartalmaz.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr781727356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása