Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Az utolsó téli gyümölcssaláta

2010. március 11. - Moroandi

Reggel az időjárás-jelentésben Pataki Zita azt mondta, hogy a márciusi havazás nem szokatlan, csak nem szeretjük. Persze, hogy nem. Annyira várom már a tavaszt, és kinézek az ablakon, mit látok? Most is szakad a hó. Vicces, mert az úttesten meg a járdán semmi nem látszik belőle, akár eső is lehetne, de a földön, füvön ott fehérlik. Nem sokára azonban már mehetünk a piacra, a standokon az alma, banán, narancs és egyéb citrusfélék uralmát átveszik a jó esetben hazai termőföldből származó friss gyümölcsök és zöldségek.  És a boldogság hormonok azonnal beindulnak, ahogy beleszagulunk a semmivel nem összehasonlítható tavaszi este illatába. Vége a téli, sötét, szürke depressziónak :)

Az utolsó téli gyümölcssaláta

Hozzávalók 2 személyre

1 grapefruit

1 narancs

1 alma

1 körte 

2 teáskanál méz

1 evőkanál joghurt

A gyümölcsöket megmosom, meghámozom. Először a grapefruittal kezdem, mert az macerás. Éveken keresztül nem értettem, hogy miért szeretik az emberek ezt a keserű izét. Aztán olvastam, hogy csak a fehér hártya rossz izű, teljesen meg kell fosztani tőle, és a gyümölcs húsa kellemesen savanykás. Utána jöhet a narancs, és ezek után vágom kockára az almát és a körtét. Rögtön a összeforgatom a citrusokkal, hogy ne barnuljanak meg. Rácsorgatom a mézet, rákanalazom a joghurtot, és mehet a hűtőbe legalább egy órára.

1 adag 220 kcal-t tartalmaz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr221831429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása