Nyári grillparty fantasztikus, üdítő előétele. Gyorsan elkészül, 30 °C felett nincs kedvem órákat állni a tűzhely mellett. Már reggel össze tudom dobni, legalább két órára úgy is hűtőbe kell tenni, hogy összeérjenek az ízek.
Hozzávalók 4 személyre:
2 szál sárgarépa
1 szál szárzeller
6 paradicsom
3 zöldpaprika
1 uborka
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
balzsamecet
friss petrezselyem
tengeri só
bors
A zellerszárat és a sárgarépát vékony karikára vágom, a paradicsomnak lehúzom a héját, a többi zöldséget felkockázom. Olajon megdinsztelem a hagymát, a sárgarépát és a zellert, majd roppanósra párolom. A többi zöldséget bedobom a turmixba, megsózom, rátekerek tarka borsot, pár csepp ecettel ízesítem, és pépesre keverem. Ha nagyon sűrű, kevés vízzel felhígítom. Legalább két órára a megpárolt zöldséget és a krémlevest is hűtőbe teszem. Tálaláskor kis tálkákba adagolom a zöldséget, majd rámerem a leves, és újhagyma karikákkal díszítem.