Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Hideg zöldségleves

2012. július 11. - Moroandi

Nyári grillparty fantasztikus, üdítő előétele. Gyorsan elkészül, 30 °C felett nincs kedvem órákat állni a tűzhely mellett.  Már reggel össze tudom dobni, legalább két órára úgy is hűtőbe kell tenni, hogy összeérjenek az ízek.

hideg zöldségleves.jpg

 

Hozzávalók 4 személyre:

2 szál sárgarépa

1 szál szárzeller

6 paradicsom

3 zöldpaprika

1 uborka

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

olívaolaj

balzsamecet

friss petrezselyem

tengeri só

bors

A zellerszárat és a sárgarépát vékony karikára vágom, a paradicsomnak lehúzom a héját, a többi zöldséget felkockázom. Olajon megdinsztelem a hagymát, a sárgarépát és a zellert, majd roppanósra párolom. A többi zöldséget bedobom a turmixba, megsózom, rátekerek tarka borsot, pár csepp ecettel ízesítem, és pépesre keverem. Ha nagyon sűrű, kevés vízzel felhígítom. Legalább két órára a megpárolt zöldséget és a krémlevest is hűtőbe teszem. Tálaláskor kis tálkákba adagolom a zöldséget, majd rámerem a leves, és újhagyma karikákkal díszítem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr524634284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása