A legjobb reggeli. Egy darabig korpás abonettet ettem, aztán graham zsemlét, meg tönkölyöset, kiegészítve sült csirke- vagy pulykamellel, hogy ne túlsózott, tartósított felvágottakkal indítsam a napot. Kezdem mindegyiket unni. És jött az ötlet, zabpehely. Jó a natúr joghurttal összekevert, aszalt gyümölccsel ízesített is, de a zabkása sokkal finomabb.
Körtés zabpehely
Hozzávalók 1 személyre
3 dkg zabpehely
2 dl 1,5 %-os tej
1/2 dl víz
csipet só
1 teáskanál nádcukor
1 kisebb körte, ami kb. 10 dkg megtisztítva, felkockázva
fahéj
A tejet és a vizet a nádcukorral meg a csipet sóval felforralom. Beleöntöm a zabpelyhet, és addig keverem lassú tűzön, amíg híg tejbegrízre emlékeztet az állaga. Lehúzom a tűzről, az apróra kockázott körtét belekeverem, kis fahéjjal ízesítem. Ugyanezt almával, diétás meggybefőttel, bogyós gyümölcsökkel, ritkán banánnal is el lehet készíteni.
A kép jobb fölső sarkában Lili lányom keze, alig várta, hogy kivehesse a körtét a tálkából.
Itt nem tapicskol bele a kajába, csak mosolyog az apjára :)
Jaj, a lényeg: 1 adag 280 kcal-át tartalmaz.