Nem volt időm főzni magamnak, így mindig a legegyszerűbb megoldást választom, salátát készítek. Nincs túl nagy választék még a hiperekben sem így február közepén, zacskósat meg nem veszek. Jamie at Home salátákról szóló részében az ifjú szakács hívta fel a figyelmet arra, hogy a klóros vízben való tisztítás nem tesz jót ezeknek a növényeknek sem. Ja, józan paraszti ésszel végig gondolva magamtól is rájöhettem volna. Nekem meg egyébként is van víztisztítóm, így nem lesz a salátám klóros, meg miegyéb, ami a csapból kijön. Aztán megakadt a szemem a madársalátán. A No Salty webszakácskönyv olyan klassz dolgokat írt erről a növényről, hogy rögtön került dobozzal a kosaramba.
Egyszerű madársaláta
Hozzávalók 1 személyre
1/2 csomag madársaláta
5-6 koktélparadicsom
1 szál újhagyma
1/4 piros kaliforniai paprika
1/4 gombóc mozzarella
tengeri só
frissen őrölt bors
1 teáskanál frissen facsart citromlé
3 teáskanál olívaolaj
A salátát alaposan megmostam, leszárítottam, és beleborítottam az erre a célra rendszeresített tálamba. Az újhagymát felkarikázva, a kaliforniai paprikát kockázva, a paradicsomokat egészbe halmoztam a salátára. A mozzarellát felszeleteltem, a tetejére rendezgettem, megfűszereztem sóval, borssal, és meglocsoltam a citromlével és az olívaolajjal.
1 adag 159 kcal-t tartalmaz.