Megsütöttem :)! Az eredeti receptre csak az olívaolaj meg a rozmaring emlékeztet, mégis nagyon finom lett. Persze, hogy a lisztet (az egész mennyiséget!) teljes kiőrlésűre cseréltem, és nem maradhatott ki belőle az öregtészta sem. Mivel aszalt paradicsomot nem tudtam hirtelen szerezni, a kenyér tésztájába paprikával töltött olívabogyókat aprítottam.
Olívás mediterrán kenyér
Hozzávalók
50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt (nálam ez most bio volt)
10 dkg öregtészta
1 teáskanál nádcukor
1,5 teáskanál só
3,5 dl langyos víz
2 dkg friss élesztő
1 ágacska friss rozmaring
olívabogyó
2 evőkanál olívaolaj
A kenyér tésztájához az összes hozzávalót egy nagy tálba öntöm, de az olívaolajból és a rozmaringból a fenti mennyiség felét teszem csak bele, a másik felét a sütés előtt a kenyér tetejére öntöm-szórom. Dagasztókarral jól összedolgozom, és 1 órát kelesztem. A tésztát két részre szedem, és inkább két kisebb kenyeret nyújtotok belőle. Innentől már minden ugyanúgy csináltam, ahogy a videóban Kaldeneker György mutatta.
Egy kis tonhalat meglocsoltam citromlével, néhány szem olívabogyót tettem még mellé, és az egészet olívaolajjal öntöztem meg. Fantasztikusan finom lett.
A két kenyér összesen 2214 kcal-t tartalmaz.