Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Receptek húsvétra 2.

2011. április 13. - Moroandi

A húsvét nevében nem a második legnagyobb keresztény ünnepre emlékeztet, hanem negyven napos böjtöt követő időszakra (végre lehet hús enni). Bár ritkán találkozom olyan hívővel, aki valóban megtartja a teljes böjtöt, azért Nagy Pénteken, Jézus megfeszítésére emlékezve, minden keresztény megvonja a húst magától. Harmadnap viszont Jézus feltámadását megünnepelve báránybordák, sonkák kerülnek a terített asztalra. Van ugyan a tarsolyomban olyan bárányborda recept, amely "csak" 580 kcal-t tartalmaz, köret nélkül, azonban a jól bevált csirkemell édes gyümölcsösen ízesítve is rendkívül finom. Bármely ünnepi asztalon megállja a helyét.

Serpenyős, mézes csirkemell gyümölcsökkel

 Hozzávalók 4 személyre

2 db csirkemell filé
2 db körte
1/2 póréhagyma
10 dkg aszalt szilva
25 dkg apró gombafej
1 evőkanál mazsola
olívaolaj
tengeri só
bazsalikom
1/2 evőkanál akácméz
5 dkg dió
 
A csíkokra vágott csirkemellet, a felkarikázott póréhagymát, és a megtisztított gombafejeket kevés olajon, magas lángon jól átpirítom, megsózom. Utána beledobom a cikkekre vágott körtét, a felnegyedelt aszalt szilvát és a mazsolát. Az akácmézet rácsorgatom, a gyümölcsökkel átforgatom, hogy az illatos nedű mindenhol bevonja őket. Amikor a gyümölcsök a csirkével már jól összemelegedtek, kb. 1 dl vízzel felöntöm, és még 5 percig párolom, amíg elfő a leve. A végén apróra vágott dióval megszórom.
A családomnak krumplipürével vagy rizzsel tálalom, azonban én egy kis almát szoktam még mellé párolni. 2 db-ot cikkekre vágok, és 1 dkg vajon megpárolom, borókabogyóval ízesítve.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr62823775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása