A húsvét nevében nem a második legnagyobb keresztény ünnepre emlékeztet, hanem negyven napos böjtöt követő időszakra (végre lehet hús enni). Bár ritkán találkozom olyan hívővel, aki valóban megtartja a teljes böjtöt, azért Nagy Pénteken, Jézus megfeszítésére emlékezve, minden keresztény megvonja a húst magától. Harmadnap viszont Jézus feltámadását megünnepelve báránybordák, sonkák kerülnek a terített asztalra. Van ugyan a tarsolyomban olyan bárányborda recept, amely "csak" 580 kcal-t tartalmaz, köret nélkül, azonban a jól bevált csirkemell édes gyümölcsösen ízesítve is rendkívül finom. Bármely ünnepi asztalon megállja a helyét.
Serpenyős, mézes csirkemell gyümölcsökkel
Hozzávalók 4 személyre
2 db körte
1/2 póréhagyma
10 dkg aszalt szilva
25 dkg apró gombafej
1 evőkanál mazsola
olívaolaj
tengeri só
bazsalikom
1/2 evőkanál akácméz
5 dkg dió