Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Csirkevagdalt párolt zöldségekkel

2011. április 18. - Moroandi

Találtam egy brutálisan egyszerű diétás fasírt receptet. Ha barátnőm szülinapi partyján feltálalt húsgolyókra gondolok, mindig összefut a nyál a számban. Pedig eljárt felettem az idő :), ahogy öregszem annál inkább figyelnem kell arra, hogy ritkán egyek bő olajban sült húsokat. Olyannyira, hogyha mégis megengedek magamnak ilyen ebédet, másnap 1/2 kilóval többet mutat a mérleg. Gyorsan leugrok, és aznap csak zöldséget meg salátát eszek, szigorúan hús nélkül. Ja, meg persze többet gyalogolok.

Csirkevagdalt

Hozzávalók 4 személyre

1 csirkemell filé

1 evőkanál finomra vágott petrezselyem

1 tojás

tönköly zsemléből morzsa

tengeri só

frissen őrölt tarka bors

1 evőkanál olívaolaj

2 szál sárgarépa

néhány karfiol- és brokkolirózsa

20 dkg zöldbab

1 dkg vaj

A csirkemellet megmosom, papírtörlővel leszárítom, és olyan apróra kockázom, mintha darált hús lenne. Sózom, borsozom, belekeverem a tojást, meg a petrezselymet. Ha nagyon lágy a húskeverék, akkor a tönkölyös morzsából szórok bele annyit, hogy meg lehessen formázni a fasírtokat. Egy nagyobb serpenyőben felmelegítem az olajat, a húsból korongokat lapogatok, és közepes lángon mindkét oldalukat megpirítom. Egy másik serpenyőben a vajat felolvasztom, rádobom a zöldségeket, pici sót szórok rá, és lefedem, hogy párolódjon. 15-20 perc alatt elkészül az ebéd.

A zöldségkörettel együtt 301 kcal-t tartalmaz.

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr642833969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása