Nagy kihívás gluténmentes és súlycsökkentő diétában is panírozott ételeket készíteni. Pedig kár lemondani a kedvelt húsokról és halakról, amikor léteznek egyéb alternatívák is, hogy a rántott hús ne tocsogjon az olajban.
Próbáltam már sütőben sült rántott pulykamellet, kerestem olyan receptet, amely hasonlít állagban és ízben is a KFC csirkére, most pedig a készen kapható halrudacska alternatíváját igyekeztem elkészíteni.
Hozzávalók 4 személyre
4 nagy szelet alaszkai tőkehalfilé
4 evőkanál kukoricaliszt
4 evőkanál kukoricadara
2 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj
só, bors
A halszeleteket szárazra törlöm, hosszúkás, kb. 10 cm-es darabokra vágom, besózom. A kukoricalisztet összekeverem a kukoricadarával, frissen őrölt borssal ízesítem. Találtam olyan hidegen sajtolt olajat, ami nem büdös hő hatására, most ebből két kanálnyit öntöttem egy teflon serpenyőbe, és a kukoricás panírban megforgatott haldarabokat kisütöttem benne. Nem kell több a halnak 2-3 percnél, különben kiszárad rajta a kukoricadara. Illatos jázmin rizzsel tálalom. Gluténmentes diétánál házi majonézt, súlycsökkentő diétánál chilis, bazsalikomos szójaszószt kínálhatunk hozzá.