Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

A fogyókúra kezdete

2009. május 29. - Moroandi

Ma neki kezdtem. Túl vagyok már néhány fogyókúrán, még a gyerekek születése előtti időből. Mindig oda kellett figyeljek arra, hogy mit eszek, ezért sok diétát kipróbáltam.  Hogy melyiket választom a betervezett súlycsökkenéshez? Egy olyan kiegyensúlyozott étrendet állítottam össze magamnak, ami egészséges, könnyen elkészíthető a család mellett, nem kell vele túl sok időt tölteni. Leírom minden nap az aznapi ételek receptjeit is.  Nem gyors fogyásra készülök, hanem lassú, tartós súlycsökkenésre számítok. A heti ½ , 1 kg-mal elégedett leszek. A cél: 55 kg, tehát minimum 3 hónapig fog tartani. Emellett napi 2 l vizet iszom meg, ha nyáron nagyon meleg lesz, mint az elmúlt napokban ebből ízelítőt is kaptunk, akkor simán 3-4 l is elfogyhat. Én tisztított vizet szoktam inni, a víztisztítónk egy 2 évvel ezelőtti beruházás eredménye. Ez egy drágább készülék, azonban a 10 hónapos lányomnak sem kell babavizet venni vagy csapvizet forralni. Természetesen felnőtteknek az ásványvíz is tökéletesen megfelel, de két havonta cserélni kell a márkákat, hogy a szervezettben egy fajta ásványi anyagból ne halmozódjon fel túl sok.

Minden pénteken mérem a változást, de ez testmozgás nélkül nem fog menni. Most a pilates mellett döntöttem. Mivel se pénzem, se időm drága fitnesz termekbe járni, az itthon fellelhető DVD-k közül válogattam. A pilates-re azt mondják, hogy 10 alkalom után már jobban érzed magad, 20 után látványosan jobban nézel ki, 30 után a párod szemében szikra lobban, ha rád néz. Alig várom, hogy túl legyek ez első tízen. Aztán, hogy eljussak 30-ig.

 

Itt vannak a jelenlegi méreteim:

Súly: 67 kg

Mellbőség: 99 cm

Derékbőség: 84 cm

Csípőbőség: 105 cm

 

És a mai napi menü:

 

Reggeli

3 szelet korpás abonett

3 vékony szelet sovány sajt

1 paradicsom

 

Ebéd

 

Brokkolikrémleves

50 dkg friss brokkoli vagy 450 g-os mirelit

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 húsleveskocka

Bors

Szerecsendió

Majoránna

1 doboz natúr joghurt

 

A brokkolit, a felszeletelt vöröshagymát, fokhagymát felengedem éppen annyi vízzel, hogy ellepje, így elég sűrű lesz, nem kell bele lisztes habarást tenni. Amikor a brokkoli puha, botmixerrel összeturmixolom, belekeverem a joghurtot, ha szükséges kicsit utána sózom. Én mindig mirelit brokkolit használok, ennek nincs kesernyés íze. Egyébként a mélyhűtott zöldségek vitamin tartalma sokszor magasabb, mint a zöldségesnél 3-4 napja pulton lévő árunak, és időt is spórolok vele, ami két gyerek mellett nem elhanyagolható.

 

Párolt borjúcomb zöldségkörettel

2 kis szelet borjúcomb

Bors

Mustár

Oregánó

Teljes kiőrlésű bioliszt

Olaj

Vegyes zöldségek

 

A borjúcombokat vékonyra kiklopfolom, besózóm, borsozom, mustárral bekenem és megszórom oregánóval.  Kevés biolisztben meghempergetem őket, majd kevés olajon hirtelen megpirítom mindkét oldalukat, felöntöm kevés vízzel, és 45 perc alatt készre párolom. Nagyon finom, omlós húst lesz belőle. A zöldségköretet mirelit keverékből készítem, nem teszek alá zsiradékot, csak egy pici vizet és 10 perc alatt kész. Ízletes ebéd lesz belőle, és a család nem diétázó része is szívesen megeszi a levest is, és a húst is, esetleg nekik lehet krumpliból vagy rizsből köretet készíteni.

 

Vacsora

Tonhalas saláta

 

¼ jégsaláta

1 paradicsom

80 g-os tonhal konzerv saját levében

3 dkg sovány reszelt sajt

Extra szűz olívaolaj

Balzsamecet

Mustár

 

A jégsalátát, paradicsomot felszeletelem, beleteszem a tonhalkonzervet, rászórom a sajtot, és 2 evőkanál olívaolajból, 1 evőkanál balzsamecetből pici mustár és só segítségével öntetet készítek. Rálocsolom a salátára, jól összekeverem, hogy mindenhova jusson belőle.

Jó étvágyat!

 

Na a mai napi testmozgás a babakocsi tologatására korlátozódott, de legalább voltunk a levegőn.

 

Te milyen módszerrel próbálsz megszabadulni a terhesség során lerakódott súlyfölöslegtől?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr941156833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása