Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Hűsítő diétás levesek

2009. július 22. - Moroandi

Árnyékban 36C° van, holnap meg 40 C° az előrejelzés. Van ilyenkor valakinek kedve a konyhában sokáig főzőcskézni? A szakácsokat most nem irigylem, a konyhán hőség, és nem választhatják meg, hogy dolgoznak vagy nem. Enni azonban kell. Találtam két nagyon egyszerű és gyors levest, amit ráadásul hidegen kell fogyasztani, és megfőzni sem tart tovább 20-25 percnél.

 

Cukkíni leves

 

½ kg cukkíni

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

Olaj

1 leveskocka

 

A cukkínit megszabadítom a héjától, és felkockázom. A vöröshagymát szeletekre vágom, és olajon megdinsztelem, majd rádobom a fokhagymát is. Mehet rá a cukkíni, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje, így finom, sűrű lesz a leves. Beledobom a leveskockát is.10 perc alatt puhára fő. Turmixba beleöntöm, és petrezselyemmel homogén állagúra összepépesítem. Az ebédig hűtőben tartom. Igazi felüdülés az elfogyasztása.

Hideg uborkaleves

 

2 db kígyóuborka

1 fej vöröshagyma

4 db burgonya

Olaj

1 db leveskocka

Kapor

1 pohár natúr joghurt

 

A hagymát kockára vágom, az uborkát és a burgonyát vékony szeletekre aprítom. A hagymát olajom megpárolom, rádobom az uborkát és a burgonyát, kevés vizet öntök rá, beledobom a leveskockát. 20 percig lassú tűzön főzöm. Mehet a turmixba. Amikor kihűlt, belekeverek egy pohár joghurtot, megszórom friss kaporral, és ha szükséges, megsózom.

Egészen hasonló a két leves elkészítése, mégis teljesen más az ízvilága. A cukkíni levest 1 éves lányom is szívesen megette (neki langyosan adtam).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr701261794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása