Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

A húsevő

2009. augusztus 12. - Moroandi

Van aki eszik hús, van aki vega. A hús visszautasítása lelkiismereti kérdés lehet, amikor az állatot megsajnálva nem eszünk belőle. Hétfő reggel a Danubius Rádióban Vadon Jani mondta, ha hús vásárolna, úgy érezné, hogy azaz állat miatta pusztult el. Szerintem a disznót, a szarvasmarhát, csirkét, pulykát mindenképpen levágják, hiszen azért tenyésztik, hogy megegyük. A disznó csak egy disznó, és nem simogatni való kölyökkutya.

Szinte mindennap eszem valamilyen húst, többnyire csirkemellet vagy halat, meg csirkemellből készült sonkát, és úgy havonta egyszer szűzérmét, vagy sovány marhahúst. Úgy 8 évvel ezelőtt a férjem kitalálta, hogy akkor most 21 napig nem eszünk húst. Végig nagyon rosszul éreztem magamat, a hasam megnőtt, felpuffadt, és híztam 2 kilót. Mivel a vércsoportom B, a vércsoport-diéta szerint pont a hús, a sovány tejtermék, a sok zöldség számomra az idális táplálék. Teljesen megnyugodtam, jó úton haladok az 55 kg-os álomsúly felé.

Amennyiben nem utasítod el az állati eredetű táplálékot, az alábbi táblázat megmutatja, hogy miből mennyit ehetsz.

 Állati fehérjék  Egy adag mennyisége  Egy  adag energia tartalma
 Grillezett tengeri halfilé  15 dkg  175 kcal
 Lazac  15 dkg  360 kcal
 Párolt tengeri halfilé  20 dkg  185 kcal
 Tonhal saját levében  10 dkg  175 kcal
 Rákfélék  12 dkg  110 kcal
 Csirkemell párolva vagy főve  15 dkg 190 kcal
 Sovány sertéshús natúr vagy grillezett  10 dkg  180 kcal
 Sovány marhahús grilezett  12,5 dkg  200 kcal
 Sovány csirke- vagy pulykamell sonka  5 dkg  75 kcal
 Tojás  2 egész  185 kcal

 

Ha bármilyen oknál fogva nem eszel húst, ne keseredj el, holnap lesz számodra is egy táblázat a növényi eredetű fehérjéről.

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr141305873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása