A recept a Lidl konyha Mautner kontra Széll összecsapás csirkemell és krémfehérsajt variáció eredményeként született Széll Tamástól.
A receptben elkészített pácolt krémfehérsajt meg a sült cikória el is maradt, pedig Széll chef szerint pont ezt a két hozzávalót 3-4 nappal a tálalás előtt is el lehet készíteni. Tény és való, hogy így a recept inkább hasonlít egy hétköznapi rántott húshoz, amit zöld salátára tálaltam.
Hozzávalók 4 személyre
4 szelet csirkemellfilé
1/2 l tej
1 gerezd fokhagyma
Himalaya só
20 dkg fehér tönkölyliszt
4 db tojásfehérje
20 dkg zabpehely
2 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj
a tálaláshoz vegyes saláta, paradicsom, öntet
A csirkemellet előző este sós-fokhagymás tejbe áztatom. Másnap a tejet lecsöpögtetem a húsról, szárazra törlöm, besózom. Lisztbe, tojásfehérjébe és zabpehelybe forgatom, majd kevés olajban aranyszínűre pirítom.
Kizárólag azért készítettem el egy újabb rántott hús verziót, hogy a karácsonyi bejgli sütésből megmaradt rengeteg mélyhűtőben tárolt tojásfehérje fogyjon már el (a habcsók és a pavlova is a könyökünkön jön ki).