Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Csirkefalatok zabpelyhes bundában

2015. január 21. - Moroandi

zabpehely-csirkemell.jpgA recept a Lidl konyha Mautner kontra Széll összecsapás csirkemell és krémfehérsajt variáció eredményeként született Széll Tamástól.

A receptben elkészített pácolt krémfehérsajt meg a sült cikória el is maradt, pedig Széll chef szerint pont ezt a két hozzávalót 3-4 nappal a tálalás előtt is el lehet készíteni. Tény és való, hogy így a recept inkább hasonlít egy hétköznapi rántott húshoz, amit zöld salátára tálaltam. 

Hozzávalók 4 személyre

4 szelet csirkemellfilé
1/2 l tej
1 gerezd fokhagyma
Himalaya só
20 dkg fehér tönkölyliszt
4 db tojásfehérje
20 dkg zabpehely
2 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj
a tálaláshoz vegyes saláta, paradicsom, öntet


A csirkemellet előző este sós-fokhagymás tejbe áztatom. Másnap a tejet lecsöpögtetem a húsról, szárazra törlöm, besózom. Lisztbe, tojásfehérjébe és zabpehelybe forgatom, majd kevés olajban aranyszínűre pirítom. 

Kizárólag azért készítettem el egy újabb rántott hús verziót, hogy a karácsonyi bejgli sütésből megmaradt rengeteg mélyhűtőben tárolt tojásfehérje fogyjon már el (a habcsók és a pavlova is a könyökünkön jön ki). 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr687094793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása