Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Narancsbőr, jelentkezzen, akinek nincs!

2009. augusztus 29. - Moroandi

A cellulit a nők réme. Általában a túlsúlyt szokták a felelőssé tenni a narancsbőr kialakulásáért, azonban 45-50 kilós fiatal lányokon is fel lehet fedezni ezt a bőrhibát. Ezt nem megnyugtatásként írtam, a súlyfelesleg és a mozgás hiány mindig ront a helyzeten.

A cellulit a bőr irharétegében felgyülemlett zsírsejtek kitüremkedése. A salakanyag a zsírsejtekben lerakódik, és nem tud magától kiürülni. Ehhez a nyirokkeringésnek kellene segítenie, azonban a nyirokrendszernek nincsen saját pumpája, mint az érrendszernek a szív, így az izomnak kell besegítenie. Mit jelent ez? Mozogni, tornázni, edzeni kell.

A bőr vérellátása ezen a területen rosszabb, itt hűvösebb is a bőrfelület. A nyirokkeringést fokozni lehet testedzéssel, és kozmetikai kezelésekkel is. Sőt van néhány házi módszer is, amit a cél érdekében alkalmazni lehet.

A testedzés

Napi egy óra mozgás javasolt, ebből legalább fél óra zsírégető edzés. Minél kevesebb a zsír, és minél több az izom, annál jobban lehet a narancsbőrt eltűntetni. Lehet kerékpározni, kirándulni erőltetett menetben. A tegnapi posztban javasolt aquafitnesz pedig az egyik leghatékonyabb módja a cellulittől való megszabadulásnak.

Kozmetikai kezelések

A bőrt nagyon erősen leradírozzák, majd a keringésfokozó és zsírégető hatóanyagot valamilyen vivőanyaggal, krémmel vagy géllel bemasszírozzák. A hatóanyag a nyirokmasszázs hatására bejut a vér- és nyirokáramban, és a vesén keresztül kiürül a salakanyaggal és a feloldott zsírsejtekkel együtt. Akinek gyenge a bőre alatt a kötőszövet, az első kezelések hatására kék foltok jelennek meg az erős masszázs hatására. Minimum 10 kezelés javasolt a látható eredményért.

Házi módszerek

Ha nincs pénzed drága testtekercselős nyirokmasszára, otthon is lehet egy-két trükköt alkalmazni, amivel a bőr feszesebbé varázsolható. A fürdésnél a bőrradírozás, a luffa szivacs  vagy egy frottír törölköző használata csodákat tehet, utána pedig jó minőségű anti-cellulit krémmel kell a problémás helyeket bekenni.

Táplálkozás

Ebben semmi újdonság nincs. Sok gyümölcsöt és zöldséget kell fogyasztani, lehetőleg sovány szárnyas hússal vagy tengeri hallal. A napi 1,5-2  liter ásványvíz vagy gyógytea elengedhetetlen. Amiket kerülni kell: a só, a cukor, a magas zsírtartalmú és erősen fűszeres ételek, a kóla, a kávé, az alkoholos italok.

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr901347228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása