Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Aszalt szilva leves pirított dióval

2009. december 11. - Moroandi

Ha nem szereted a halat, vagy egészen más ízekre vágysz, készíthetsz karácsonyra aszalt szilva levest. Egy kevés cukor ebben is van, azonban a szilva felgyorsítja a bélműködésedet, a diónak pedig ugyan magas a kalóriatartalma, de tele van esszenciális zsírsavakkal, jó hatással van a koleszterin szintre, és csökkenti az éhségérzetet.

 

Aszaltszilva-leves pirított dióval

Hozzávalók 4 személyre

20 dkg aszalt szilva

4 dkg tisztított dió

2 evőkanál nádcukor

1 teáskanál őrölt fahéj

1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg

1 teáskanál étkezési keményítő

1 dl 10%-os főző tejszín

 

1 liter vizet a fahéjjal, a szegfűszeggel és a cukorral felteszek főni. Amikor felforrt a fűszeres víz, beledobom a apró kockákra vágott aszalt szilvát (néhány szemet megtartok a tálaláshoz). 10 percig lassú tűzön főzöm. Előveszem a botmixerem, és krémessé turmixolom a szilvákat. A keményítőt kevés hideg vízzel csomómentesre keverem, beleöntöm a levesbe, és újra felforralom. A diószemeket egy száraz serpenyőben illatosra pirítom. Amikor a leves besűrűsödött, leveszem a tűzről, belekeverem a tejszín, és még utoljára egyet forralok rajta. Tálalásnál a félretett szilvát felkockázom, és a pirított dióval együtt a tányérokba adagolom.

1 adag 327 kcal-át tartalmaz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr321589991

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: roulette mobile 2019.06.15. 15:20:07

Jurassic Newsworld - Képek az új termékekről - Jurassic Hungary

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása