Évekkel ezelőtt sütöttem utoljára bébipulykát karácsonyra. 3 nap után a hűtőben pihenő, darabjaira hullott, valaha szebb napokat látott kölyök szárnyas látványát nem bírtam elviselni, és kihajítottam a szemétbe. Hajléktalanok biztos örültek volna neki, de momentán egy sem volt a környéken. Azóta csak a mellét készítem, idén például Wellington-módra. Persze ebből is maradt bőven, így kibontottam a tésztájából, felcsíkoztam, és az ünnepek alatt elhanyagolt könnyű salátát dobtam fel vele.
Pulykamellből saláta
Hozzávalók 1 személyre
20 dkg jégsaláta
10 dkg maradék pulykahús
1 db paradicsom
kaliforniai paprika (mind a három színből néhány szelet)
pár szem olíva bogyó
Az öntethez
2 teáskanál olíva olaj
1 teáskanál balzsamecet
1 gerezd fokhagyma
csipet só
1 kávés kanál mustár
1 kávés kanál méz
Minden zöldséget alaposan lemosok, szárazra törlöm. A jégsalátát vékony csíkokra vágom, a pulykahús is feldarabolom, a paradicsomot és a paprikákat felszeletelem. Egy mélyebb salátás tálba belezuttyintom a hozzávalókat, és az öntettel meglocsolom, majd jól átforgatom, hogy minden hova jusson belőle. A nagy ünnepi trakta után nincs is üdítőbb, mint egy könnyű salátavacsora.
Te mit csináltál a maradék kajákkal?