Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Sajtos-gombás pulykamell

2010. január 24. - Moroandi

A vasárnapi ebéd nem könnyű feladat egy diétázó családanyának! Külön nem akarok ilyenkor főzni magamnak, tehát olyan ételt kell kitalálni, amit lelkiismeret-furdalás nélkül meg tudok enni, és a családom is jóízűen fogyasztja el a feltálalt kaját. A mai ebéd nagyon jól sikerült :)

 

Sajtos-gombás pulykamell

Hozzávalók 4 személyre

8 vékony szelet pulykamell

1/2 kg csiperke

1 fej vöröshagyma

1/2 pohár 12 %-os tejföl

8 dkg sovány sajt

tengeri só

frissen őrölt bors

2 dl alaplé (ez most nálam húsleves volt)

olaj

A hússzeleteket vékonyra klopfolom, és besózom. Egy nagy serpenyőbe olajat melegítek, beleteszem a húsokat, és mindkét oldalukat megpirítom. Közben a sütőt 200 C°-ra előmelegítem. A megpirított hússzeleteket egy nagy tepsibe rakom, aláöntöm az alaplevet, letakarom fóliával, és kb. 30 percig párolom. Közben a hagymát és a gombát vékony  szeletekre vágom, és egy teáskanálnyi olajon megdinsztelem őket. Félrehúzom a tűzről, hogy hadd hűljön, majd amikor már nem forró, akkor belekeverem a tejfölt. Amikor a hús elkészült, leveszem róla a fóliát, a tetejére halmozom a tejfölös gombát, megszórom reszelt sajttal. Annyi időre teszem csak vissza a sütőbe, hogy a sajt rápiruljon. Párolt rizst készítettem hozzá köretnek, de én csak csalamádéval ettem.

Annyira hozzászoktam, hogy keveset eszek, csak az egyik szelet hús fogyott el a tányéromról.

Egy adag (2 szelet hús) 400 kcal-át tartalmaz (köret nélkül).

 

Te hogy oldod meg a vasárnapi ebédeket?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr511698192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása