Néhányszor már írtam arról, hogy nem szívesen veszek felvágottakat. Annyi ízfokozót, meg mindenféle adalékot tartalmaznak, hogy mindennapi fogyasztásra biztos nem alkalmasak. Van azonban egy-két kivétel, amit néha megveszek. Próbálkoztam már csirke- vagy pulykamell sonkával, és ki döntötte el, hogy mi az, ami ehető? Hát a kisebb lányom, Lili. Mostanában egyedül a selyemsonkával elkészített szendvicset hajlandó vacsorára megenni, tehát most én is ezt tettem az esti salátámba.
Saláta selyemsonkával
Hozzávalók 4 személyre
1 fejes saláta
4 db paradicsom
1 lila hagyma
1 kígyóuborka
10 dkg selyemsonka
reszelt sajt díszítésnek
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
tengeri só
frissen őrölt bors
1 teáskanál mustár
1 teáskanál méz
A salátát alaposan megmosom, a paradicsomot és az uborkát is, az sem maradhat ki. A lila hagymát vékonyan felszeletelem és besózom, hogy ne legyen túl erős. A salátaleveleket teljesen megszárítom, hogy ne hígítsa fel majd az öntetet. A paradicsomot és az uborkát apró kockára, a selyemsonkát csíkokra vágom. Egy nagy salátás tál alját kibélelem a salátalevelekkel, majd ráhalmozom a paradicsomot, uborkát, lila hagymát. Az öntethez a balzsamecetet az olívaolajjal, a sóval és borssal jól kikeverem, majd hozzáteszem a mustárt és a mézet, és habverővel egyneművé varázsolom. A tetejét reszelt sajttal megdíszítem.
Az öntet a balzsamecettől lett ilyen szép aranybarna színű, és a mustár-méz párosától krémesen finom.
1 adag 128 kcal-t tartalmaz.
Milyen felvágottat eszel?