Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Saláta selyemsonkával

2010. január 28. - Moroandi

Néhányszor már írtam arról, hogy nem szívesen veszek felvágottakat. Annyi ízfokozót, meg mindenféle adalékot tartalmaznak, hogy mindennapi fogyasztásra biztos nem alkalmasak. Van azonban egy-két kivétel, amit néha megveszek. Próbálkoztam már csirke- vagy pulykamell sonkával, és ki döntötte el, hogy mi az, ami ehető? Hát a kisebb lányom, Lili. Mostanában egyedül a selyemsonkával elkészített szendvicset hajlandó vacsorára megenni, tehát most én is ezt tettem az esti salátámba.

 

Saláta selyemsonkával

Hozzávalók 4 személyre

1 fejes saláta

4 db paradicsom

1 lila hagyma

1 kígyóuborka

10 dkg selyemsonka

reszelt sajt díszítésnek

3 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál balzsamecet

tengeri só

frissen őrölt bors

1 teáskanál mustár

1 teáskanál méz

A salátát alaposan megmosom, a paradicsomot és az uborkát is, az sem maradhat ki. A lila hagymát vékonyan felszeletelem és besózom, hogy ne legyen túl erős. A salátaleveleket teljesen megszárítom, hogy ne hígítsa fel majd az öntetet. A paradicsomot és az uborkát apró kockára, a selyemsonkát csíkokra vágom. Egy nagy salátás tál alját kibélelem a salátalevelekkel, majd ráhalmozom a paradicsomot, uborkát, lila hagymát. Az öntethez a balzsamecetet az olívaolajjal, a sóval és borssal jól kikeverem, majd hozzáteszem a mustárt és a mézet, és habverővel egyneművé varázsolom. A tetejét reszelt sajttal megdíszítem.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az öntet a balzsamecettől lett ilyen szép aranybarna színű, és a mustár-méz párosától krémesen finom.

1 adag 128 kcal-t tartalmaz.

 

 

 

Milyen felvágottat eszel?

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr281707167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása