Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Receptek húsvétra 1.

2011. április 11. - Moroandi

 

Akár a vallási okból tartott nagyböjtön, akár a télen felhalmozódott méreganyagok eltávolítása miatt tartott léböjt kúrán vagyunk túl, húsvétkor kicsit lazábbra vesszük a diétázást, és leülünk a családunkkal az ünnepi asztalhoz ebédelni, vacsorázni. Mindig olyan receptet igyekszem ilyenkor választani, ami ízletes, mégsem terheli meg túlságosan a szervezetünket. Azt képzeld el, amikor az egyik barátunk élete első léböjt kúrája után nagyokosan a McDonalds-ba ment Big Mac-et ebédelni. Csúnya hasmenés lett a vége. Tehát nem árt az ünnepek alatt is oda figyelni, hogy mit főzünk és mekkora adagot szedünk a tányérunkra. Ez a leves mégsem extra diétás (fehér lisztből készült a galuska, jujj!), a családom nagyon szereti, és én is jóízűen tudok enni belőle. 

Ünnepi zöldségleves sonkagaluskával

 
Hozzávalók 4 személyre
 
1 db sárgarépa
1 db petrezselyem gyökér
1 kis fej hagyma (lehet póré is)
15 dkg csiperke gomba
1dl 12 %-os tejföl
1 teáskanál mustár
1 evőkanál liszt
1 teáskanál nádcukor
olívaolaj
zöldségalaplé
tengeri só
petrezselyem
1 db tojás
1 dl tej
10 dkg füstölt sonka
1 kis fej vöröshagyma
liszt
 
A répákat megtisztítom, és hasábokra vágom, a hagymát felkarikázom, a gombát pedig vékonyra szeletelem. Kevés olívaolajon a hagymát megpirítom, rádobom a répát és a petrezselyem gyökeret, amikor egy kicsit lepirult, hozzáadom a kanál cukrot. Jól átforgatom, hogy mindenhova jusson a cukorból, majd a gombát is beledobom a fazékba. Addig párolom együtt a zöldségeket, amíg a gomba is elfőtte a levét. Felöntöm az alaplével, ha szükséges, megsózom, és lassú tűzön puhára főzöm a zöldségeket. A tejfölt a liszttel és a mustárral simára keverem, majd a levesből egy-két kanálnyi lével felhígítom, visszaöntöm az egészet levesbe, és újra forralom. A tojást a tejjel összekeverem, hozzá reszelem a hagymát, beleteszem az apróra vágott sonkát, a petrezselymet, és annyi lisztet teszek bele, hogy sűrű galuskatésztát kapja. A forrásba lévő levesbe beleszaggatom, és még 5 percig főzöm. A végén a levest is megszórom apróra vágott petrezselyemmel.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr652818529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása