Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Rántott hal helyett...

2011. november 18. - Moroandi

vadlazac cukkínivel citrommártással1.jpg

Éveken keresztül minden Szenteste halászlevet ettünk, utána pedig rántott halat ilyen-olyan krumplival (sült, majonézes, serpenyős). Persze az asztaltól alig bírtunk felállni, úgy tele volt a pocakunk. Most már valami kíméletesebbre vágyom, de a hagyomány tiszteletből a hal semmiképp nem maradhat el. Azt próbálgatom, hogy melyik halas vacsora lenne az, amelyik illik az ünnepi asztalra, és minden családtagom szívesen eszik belőle. Ez lehet talán az egyik...

Vadlazac grillezett cukkini karikákkal, citrommártással

Hozzávalók 4 személyre

4 db 125 g-os vadlazac filé

4 db kis cukkini

1 db citrom

1 dl kávétejszín

1 teáskanál méz

olívaolaj

durva szemű tengeri só

frissen őrölt bors

A lazacfilék mindkét oldalát egy kevés olajon, nagy lángon 2-2 perc alatt megpirítom. Utána lejjebb veszem a lángot, pár csepp citrommal meglocsolom, megsózom, borsot tekerek rá, lefedem, és még kb. 10 percig párolom. Közben a cukkinit grill fűszerkeverékkel megszórom, és egy teáskanál olajon megpirítom. A mártáshoz a citromlevet kifacsarom, hozzákeverem a mézet és a tejszín, lassan felmelegítem, de nem forralom. Az egész nem tart tovább, mint negyed óra :-) Nem is rossz. Lesz idő a karácsonyfa díszítésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr603390235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása