Diéták és ízek, ahogy én főzök

Fogyás szülés után-diétás receptek

Erőleves halgombócokkal

2011. november 29. - Moroandi

halgombóc erőlevessel.jpg

Édesanyám remek halászlevet tud főzni. Megveszi az élőpontyot - mindig megkéri a halárust, hogy vadásszon ki tükörpontyot (ne kelljen pikkelyezni) - lefejezi, feldarabolja, néhány szép szeletet félretesz, és kockára vágott krumplival és vöröshagymával sós vízbe felteszi főni. Lassú tűzön kb. 40 perc alatt elkészül. Utána átpasszírozza. Napraforgóolajon megfuttat egy kis édes-nemes pirospaprikát, felönti a sűrű hallével, utána ízesíti, sózza, ha szükséges. Belerakja a halszeleteket, 5 perc alatt átfőzi, és kész. Mivel én nem főzök halászlevet, a Szenteste az éve egyetlen napja, amikor ezt vacsorázom. Persze van alternatíva...

Erőleves halgombócokkal

Hozzávalók 4 személyre

1 l csirkealaplé

15 dkg tengeri halfilé

1/2 fej vöröshagyma

1 tojás

tengeri só

frissen őrölt bors

1/2 citrom leve

2 evőkanál kukoricadara

Mániákus pont- és matricagyűjtő vagyok. Nyáron csak azért járt az egész család az OMV kútra tankolni, mert csúcsminőségű Grundig botmixert lehetett kedvezményesen vásárolni. Tudtam, hogy jó vétel lesz, egyszerűen imádom. A botmixerhez tartozik egy késes keverőtál, ebbe darabolom bele a tonhalat, reszelem a hagymát, beleütöm a nyers tojást, sózom, borsozom és pépesre keverem. Hozzákeverem a kukoricadarát. Egy párolóedényt vékonyan kiolajozok, belekanalazom a halgombócokat, a csirkealaplé fölé teszem, kb. 10 perc alatt készre párolom.

halgombóc erőlevessel1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittmami.blog.hu/api/trackback/id/tr703412886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása